Curtea de Conturi la Primăria Carei.Câte salarii depăşesc 1000 de euro?

• publicat la: 14 mai 2013
Curtea de Conturi la  Primăria Carei.Câte salarii depăşesc  1000 de euro?

Începând de astăzi,în Primăria Carei se află inspectori ai  instituţiei Curtea de Conturi Satu Mare care are ca obiectiv gestionarea şi utilizarea corectă şi performantă a fondurilor publice,protejarea intereselor financiare ale statului român şi ale comunităţii Europene, consolidarea capacităţii instituţionale a Curţii de Conturi a României ca instituţie independentă, profesională şi credibilă de control şi audit public extern al fondurilor publice, asigurarea armonizării cu standardele internaţionale adoptate de Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI) şi cu Liniile Directoare Europene de implementare a acestora, implementarea cadrului legislativ armonizat în domeniul auditului public extern, pe măsura evoluţiei bunei practici internaţionale.

Curtea de Conturi a României este una dintre instituţiile fundamentale ale statului de drept care se bucură de independenţă financiară, funcţională, organizatorică şi operaţională în conformitate cu recomandările Declaraţiei de la Lima privind liniile directoare de control al finanţelor publice.

Si cum salarizarea personalului angajat in primăriile de pe teritoriul României se face din  fonduri publice,reiese că şi primăria Carei  achită salariile personalului din aceleaşi fonduri publice.

Potrivit celor de la Ziarul Financiar, 47.000 de bugetari din România au salariul mai mare de 4.000 lei brut/lună,potrivit ultimelor statistici oferite de Institutul Naţional de Statistică.

În  2010,din cei 87 de angajaţi   ai Primăriei Carei,un număr de 23 persoane aveau salariile din luna aprilie de peste 3.000 de lei( fără sporuri şi alte bonificaţii).

Criza care a dus la tăieri drastice ale salariilor bugetarilor şi ale angajaţilor din mediul privat în ultimii ani, nu s-a resimţit în primăria Carei. Aici, câştigul mediu a ajuns la peste 3.000 de lei lunar.

Deşi premierul Victor Ponta  anunţa că va impune tăierea cu 10% a salariilor obţinute de „capii“ din administraţia publică – cei cu peste 1.000 de euro salariu -,în vreme ce sectoare-cheie precum învăţământul şi sănătatea se confruntă cu deficit de personal şi remunerare ce lasă de dorit,se pare că măsura nu este aplicabilă pentru toate administratiile publice.                                                                                                               

Făcând un scurt istoric,în anul 2009,fondul de salarii din Primăria Carei, coroborat cu celelalte cheltuieli ale aparatului primarului, pentru anul 2009, au fost de peste 4.420.000 RON, o sumă mai mare faţă de anul 2008 cu 700.000 RON,după cum scriam la acea dată( aici).

Sumele cheltuite pentru asigurarea salariilor şi celelalte cheltuieli ale aparatului primarului au depăşit 4.420.000 RON, adică mai mult decât toate sumele colectate în 2009 din impozitele şi taxele pe proprietate, atât la persoane fizicie, cât şi la persoane juridice, taxele judiciare şi notariale, precum şi impozitul pe teren intravilan.

Împărţind sumele expuse  în cadrul şedinţei Consiliului Local din 31 mai 2010, rezultă că in 2009, salariul mediu în Primăria Carei a fost de… 840 de euro.

Ca o coincidenţă ,chiar in data de 31 mai 2010 se declanşa,la nivel naţional însă, o grevă  generată tocmai de nemulţumirile populaţiei faţă de măsurile de ….austeritate impuse de guvernul Boc.

Nu şi la Carei,unde  se făceau angajări şi se măreau salarii,după metodele prezentate in articolul Criza şi salariile.

Cum se face că modelul aplicat de Primăria Carei potrivit căruia de la o lună la alta salariile au crescut vertiginos (si aici ne referim la cele de bază,fără alte sporuri sau bonificaţii) nu a fost preluat şi de alte administraţii locale,Satu Mare de exemplu, pentru creşterea bunăstării angajaţilor?

Să nu fii avut nevoie nimeni dintre ei de salarii dolofane ?

De ce nu se poate breveta această metodă ,impiedicând astfel emigraţia localnicilor care a atins cote ridicate? Sau din ianuarie 2010 nimeni nu a fost curios să verifice statele de plată ?

Din documentele ce le deţinem reiese că la finele lui 2009,toţi angajaţii primăriei cu gradaţia I.S.I. aveau un salar de incadrare de 1624 lei.

In zilele imediat următoare,adică incepând cu 1 ianuarie 2010,salariile din primăria Carei bifează o creştere haotică .

Astfel,dacă un consilier cu gradaţia I.S.I. de la serviciul administrativ avea la 31 decembrie 2009 un salar de 1624 lei,de la 1 ianuarie 2010 acesta a devenit 2436.La alt department,o persoană cu aceiaşi gradaţie şi acelaşi salar la 31 decembrie 2009,este incadrată din  ianuarie 2010 cu  3.173 lei .

Un alt caz in care acelasi salar de incadrare de 1624 se transformă la 1 ianuarie 2010 in 3.299 lei găsim şi la alt serviciu.

Nu sunt cazuri izolate .Cireaşa de pe tort in cazul primăriei Carei e de fapt un mănuchi de cireşe.

Deşi am mai scris şi in urmă cu 2 ani despre această situaţie,se pare că nu este nicio problemă ca in România cineva să aibă la 31 decembrie 2009 un salar de 2.954 lei iar de la 1 ianuarie 2010 acesta să se transforme in 8.079 lei. Si vorbim aici de salar de INCADRARE ,fără sporuri sau alte câte.Cine permite  aşa ceva?

După aceleaşi reguli aplicate in primăria Carei,salariul unui consilier din subordinea directă primarului, care la 31 decembrie era 890 lei devine la 1 ianuarie 2010…de  3.408 lei.

Creşterea e de aproape 400% !

Găsim şi situaţii de creşteri mai mari de 300%, când salariul de încadrare devine 5.329lei  sau 5.107lei sau…. de la 1624,in aceleaşi condiţii enumerate mai sus.

Să fii fost mai prevăzători cei din  administraţia careieană şi să fi încercat a contracara reducerea cu 25% a veniturilor operată de Guvernul Boc în 2010 prin includerea tuturor sporurilor în salariul de bază cu câteva  luni inainte?

Singurii în măsură a da un răspuns sunt cei de la Curtea de Conturi  şi poate  îşi vor face puţin timp să arunce o privire şi asupra modalităţilor de plată  către executantul din Pericei a lucrărilor de asfaltare de acum 2 ani când Consiliul Local a aprobat efectuarea de plăţi prin credit furnizor iar primăria nu a ţinut cont de aceasta şi  a efectuat plata la zi, prin  contractarea unui împrumut  care includea şi dobânzile şi comisioanele bancare aferente unei plăţi eşalonate pe 5 ani.Diferenţa a fost de circa 1,7milioane lei.

Poate va suscita interes şi noua primărie care  se reabilitează prin credit furnizor, având ca termen de execuţie martie 2011  dar nici până în  prezent terminată în schimb valoarea lucrărilor  firmei desemnate a se ocupa de reabilitare sunt la zi.

 

 

comentarii

de kovacs antal puha la 20 mai 2013 - 15:40

Noi toti Careienii care am votat kovacs, suntemi prosti !, numai tu esti destept!

de mirica costel la 20 mai 2013 - 16:44

fiecare e liber sa voteze cu cine vrea dar asta nu inseamna ca persoana in cauza este exonerata de toate bubele din cap,.oameni ca si kovacs care se agata de bani pentru a isi crea o falsa impresie de putere prin ei sunt cu duiumul,.
ei pot sa fure in continuare datorita sprijinului unora ca voi care accepta asemenea actiuni ca pe un titlu de glorie,.
nu toti oamenii sunt insa ahtiati dupa bani,. unii reusesc in viata prin propriile puteri si fara sa faca renunte la principiile lor si culmea mai ajuta si pe altii din ceea ce castiga,.
ca unii nu vor sa fie ajutati si prefera sa se foloseasca de bani si de furtisaguri si minciuni pentru a avansa in societate…nu mai mira pe nimeni,.

asa ca nu incerca sa prezinti smoala ca pe laptele proaspat ca nu tine,.
ca voi vreti sa traiti in minciuna e optiunea voastra si de obicei primesti ceea ce dai1!

de Un politician la 21 mai 2013 - 00:19

Ce tot vb despre politicieni ca despre ciuma. E raia celor ce „sparg seminte pe marginea terenului”. Eu nu ma implic doar „pofazok”. Unii doar ata stiu. Politica si politicienii sunt baza democratiei! transmit tuturor fraierilor care cred ca interpreteaza corect totul!
Puha iara lasa denaturarile de genul „eu am plecat pe vremea USL” sau „restu a plecat din cauza UDMR”. Uita-te adanc in tine si vezi ca UDMR-istii sau tot imbogatit si intre timp aruncau cate un os de genul „ardealul e al nostru” ,”scoli in limba maghiara”, „tablite bilingve” si multe altere doar pentru a nu vb de „nu putem face nimic”, „nu avem solutii”,”ne doare undeva de voi” dar intre timp ciurda de ovine si bovine ce santeti, haideti la vot ca „mi…!!!!!!!!!!” „A magyarok”, „a mienk” trebuie sa conducem! Deci UDMR si liderii lui de zeci de ani chiar au demonstrat ca au de urmarit un singur lucru. Propriul interes financiar.

de Mihai uslist-ul la 21 mai 2013 - 08:15

Mai politician! Si Mircica costel ! Ia mai lasatil in pace pe Puha, ca este unul dintre careienii corecti , si macar isi da numele, in timp ce voi va ascutiti limba de lemn (adica vorbiti mult , si nu spuneti nimic )dupa pseudonime,este misto sa te contrezi cu cineva in timp ce tu te ascunzi dupa un pseudonim si ataci la persoana,nu stiu cine sunteti , dar pun pariu pe o ceapa degerata ca nu va ridicati la nivelul lui Puha, sunteti niste ciuri buri ,care n-au realizat nimic in viata ,datorita libiniditatii voastre ati obtinut vre-o functie si acuma in loc sa munciti pentru tara si pentru cei care v-au trimis acolo, va legati de Puha , un cetatean roman care scarbit si-a luat lumea in cap.Si omul sre dreptate, eu personal , am votat USL , am facut campanie si m-am implicat ,ori acuma sunt la fel de dezamagit , am avut prea multe asteptari, asa-i Politician anonim ? iar persoanele care au ajuns in functii pe valul USL-ului nu se ridica deloc la nivelul acceptabil ,sunt dezamagit , dezamagit , dezamagit , si il admir pe Puha ca la varsta lui a avut curajul sa lupte si sa o ia de la inceput,pentru a le asigura copiilor sai un viitor de care in Romania nu ar fi avut parte, este un EXEMPLU , pentru toti romanii dezamagiti de „poloiticienii anonimi a caror unica activitate este polemica pe net! Fratilor!!! in solidaritate cu Puha , am decis sa-mi dau si eu numele real, insa pentru a le plati si eu cu aceeasi moneda, am sa astept pina la viitoarele alegeri, si atunci cind intreg alaiul USL , cu Ciuta ,Babalaie,Bucuresteanu si ceilalti vor veni la mine sa-i sprijin , am sa le ofer surpriza vietii lor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de mirica costel la 21 mai 2013 - 08:43

asa e de corect puha ca nu reuseste sa sprijine decat un evazionist si un datornic care nici macar la oamenii care lucreaza pentru el la scaune nu le face carte de munca,.din cauza acestor specimene ajuns sa plece puha din Carei asa ca nu umbla cu cioara vopsita ca sa faci reclama la altii de care nimeni nu stie ce au facut pentru oras,.
cand va avea udmr carei un om ca ciuta atunci sa vorbeasca dar pana cand isi voteaza propriile interese de grup sa se ascunda mai bine,.
daca erai si tu corect atunci ai fi fost deranjat de nedreptatile si ilegalitatile comise de dictatorii udmristi de la carei dar pana sustii ca e de apreciat jongleria cuiva care fenteaza statul roman prin neplata darilor nu prezinti nici macar un pengo de credibilitate,.
la fel ca seful tulipanilor din carei care are retinere din salar pentru datorii de miliarde neplatite la statul roman care ii da un salar mai sunt si altii prin tara si asta e motivul pentru care voi va scarbiti cica si plecati dar amicii vostri sa nu fie luati la ochi,.
stai linistit ca nu va fi nicxi macar un alai la alegeri asa cum a fost la udmr unde toti maistrii sau fotbalistii scapatati si pensionarii si bugetarii au loc de frunte pe lista,.unii dintre ei traiesc doar din indemnizatia de consilier si cica ei lucreaza in folosul orasului,. multi nici nu stiu sa redacteze o scrisoare unde sa mai pui la ei sa citeasca o lege sau un proiect de hotarare,. vedem la televizor cum fac pe pestii alesii udmr cand nici un cuvant nu scot,.
surpriza va veni cand si tulipanii se vor satura sa ii reprezinte niste borfasi fara nici un rost care isi cumpara case de vacanta si masini pe banii orasului iar saracii votanti se zbat sa traiasca de pe azi pe maine de multe ori facand naveta in alte orase pentru ca primarul aduce firme de afara sa lucreze in oras si le uita pe cele din carei,.
deasta a fost nevoit puha sa emigreze dar si lui e rusine sa recunoasca asa ca arunca cu nori in altii care muncesc cinstit iar pentru el e prea mult ca sa recunoasca,.

de Mihai uslist-ul la 21 mai 2013 - 10:31

Mai ” Mircica ” Tie iti cinta rau pasarelele in freza !” In primul rind repeti ca un papagal aceleasi elucrubatii , bati „apa in piua” si vorbesti „vorbe” de parca nu ai toate „tiglele pe casa ” ,daca totusi ai reusi sa fii mai concis in exprimari si nu te-ai repeta ca un vinil defect , ai putea sa dezvolti subiectul Spataru Sabin , omul de incredere a lui Layos , PNL-ist , PSD-ist , UDMR-ist si PDL-ist la viata lui , cuscru cu Nuna si asa mai departe, un afon , care a fost sluga lui Pacz Arpi , si-a facut facultatea prin corespondenta la batrinete si care de 15 ani este seful finantelor Carei !!! , Asta nu te deranjeaza ? Faptul ca toata politia Carei a devenit o Anexa a Tasnadului , toti incultii , grandomanii si analfabetii din Tasnad sunt politisti in Carei si fac legea ,asta nu te deranjeaza ? Ce se intimpla in USL nu te deranjeaza ? Da mai, carcioplanule , pe tine te deranjeaza Puha , omul care cit timp a trait in tara a muncit si si-a platit impozitele , iar sistemul , din cauza mirlaniei unor oameni , l-a rasplatit rapindu-i un copil din cauza unor grave erori medicale ! Te mai miri ca omul a plecat ? Mie imi pare rau ca oameni ca Puha pleaca si cei ca tine si ca „politicianul anonim ” ramin , da mai,voi o sa construiti tara asta ! Abia astept viitoarea campanie electorala , va jur ca veti fi fugariti cum nici macar nemernicii de PDL-isti nu au fost !

de mirica costel la 21 mai 2013 - 12:33

da stiu ca esti deranjat de destainuirile pe care nu le poti nega decat aratand cu degetul spre altii cazuti in dizgratia ta,.sa inteleg ca pentru tine nu a fost dat nici un telefon pentru post/?
de ce nu te deranjeaza puha care sustine oameni patati si fara caracter cum e acest kovacs care cere careienilor plata darilor iar el are retinere din salar pentru neplata datoriilor la stat/?
sau prietenii nu se pun/?
daca stii despre incultii si grandomanii pomeniti de ce nu faci frumos o sesizare scrisa/?
de ce nu vorbim si de ilie ciuta de la liberali care e un model de cum se pot face afaceri fara smecherii/?
uite ca el nu e o frunza in vant care sa plece cum da de vreo greutate si ramane pe baricade ca exemplu1!
cum se face ca ditamai primaru nu are la aproape 60 de ani nici macar o casa sau o masina pe numele lui/? nu miroase cam urat toata povestea mihaianonim/?
pai nu el e cel care a dorit sa lucreze cu turistul politic keizer plimbat la multe partide ca si kovacs de altfel/?
pai vezi ca nu ti se invart rotitele in toate directiile si mai scartiie unde nu iti place/?
toti cei pe care ii pomenesti sunt oamenii sustinuti de tulipaniasa ca tot la udmr ajungem oricat o dai la intors1!
si daca nu iti place treaba poate iti tine puha un loc in rulota daca tot apreciezi ca plecat din carei1!

de bulibasa la 21 mai 2013 - 13:59

ma uselica mihaica mancatias pa dupa cum te exprimezi tu aduci a pedelac infrunzit cu tulipani”” ca la carei uselistii oameni cu carte sunt!!!!!
ia baga tu mare la tulipanosu saf ca poate la ala cinta cucu sub freza goala mai sfrijita ca burdihanu’

de jendaru la 21 mai 2013 - 15:40

pe cine sa vada ochi ai mei prin oras la premerie?????
bai costica sa vii tu in ora s si sa nu dai noroc la preteni de la odoreu????
ca doara nai fi venit cu astia cu curtile pline de conturi la primeru vinit din odoreu????
plecat eniko venit kostika zis cori!!!!ceapa vostra de sarlatani!!!!!

de Mihai uslist-ul la 21 mai 2013 - 15:51

P.S. Cacioplan , vine de la CARICIOPLAN ! , adica o combinatie de 2 cuvinte care-l descrie pe mircica , despre „bulibasa” ce sa zic ? :)))) daca au ajunz t…ganii sa scrie literar !?!? ,cum sa nu zimbesti cind vezi tot felul de „tonomate” care bat intr-una apa-n piua cu aceeasi chestie ,in care au dreptate si care s-ar rezolva f usor , daca s-ar dori! Referitor la „corectitudinea lui Ciuta ! Am crezut ,si inca mai am un licar de speranta si eu in ea , dar cum sa nu te indoiesti si sa te scirbesti , cind vezi indivizi ca Chisu ,Spataru , ungurul ala de la fortele de munca ( nu-i stiu numele si nici nu vreau dar individul este de 15 ani sef si 95 % din cei care trec pe la el sunt jigniti) si altii , ii doare-n pix de schimbare si noi o frecam cu Puha , pe care-l cunosc personal ( n-am vb de vre-o 2 ani cu el )si care mi s-a parut un tip ok. si corect ! ( a adus unui prieten o masina)! Vreti sa-l dati jos pe Kovacs? Puneti niste oameni corecti la Politie , Finante ,Directia Muncii , Garda de Mediu ,Garda Financiara , etc. oameni care sa-si faca datoria si vom scapa in 5 min de Kovacs , dar voi urlati la luna , acuzati de PDL-ism pe toi cei de buna credinta si nu vedeti ( SAU NU VRETI SA VEDETI ) padurea de copaci , asa ca ma lasati-ne ( pe noi Careienii ) cu acest razboi fals , si incercati sa faceti ceva in ceasul al 13-lea! Apropo ! Cine este ministrul sanatii? A…. nu conteaza .. e bolnav omul, imi pare rau ,il doare mina sa scrie un ordin ,la corpul de control ,sa faca o verificare la spitalul Carei , dar nu-i asa ? , cind vor veni ai nostri …. cinva… va fi altfel … somn usor Carei , somn usor Romania , USL are grija de tine !!!

de Vali la 21 mai 2013 - 16:25

parca nu erai in fata la primarie cand se protesta pentru copaci da e mai usor sa dai cu anonimu mihai.
Eu cred ca de fapt esti complexat ca nu ai ajuns la uselisti.
Stai linistit ca orice scrii tu aici kovacs primaru tot are poprire pe salar si tot angajeaza neveste de tasnadeni si tot fara casa ramane ca ultimul ciuri buri ca pana si aia pe danko pista au coliba lor.
da tu dormi linistit ca diktatura udmr carei isi face treaba cu tine!

de Mihai uslist-ul la 21 mai 2013 - 18:27

Poi ce , am timpit? Sa ma duc in fata la primarie sa demonstrez pentru ce ? Sa nu se taie copacii ? Sa se faca controale la primarie ?Adica…. sa demonstrez sa isi faca treaba institutiile statului ; finantele , politia ,inspectia muncii,Garda de mediu etc , care pentru astea sunt platite?! Nu multumesc , daca domnul Ciuta vrea sa ma faca sa ies in strada ,sa imi demonstreze ca intr-adevar doreste asa ceva si ar putea incepe prin a cauta niste sefi de deconcentrate in Carei , tineri , inteligenti si nepatati politic, pina atunci eu am sa va privesc cu tot mai mult scepticism si faptul ca unii se repeta la infinit pe aceeasi idee obsesiva, pe mine, ca si pe alti careieni ii lasa rece . Cit despre numele real , ma umfla risul cind „Anonimus vali ” imi reproseaza ca nu imi dau numele real , De ce ? sa polemizez pe urma tot cu anonimi? In afara de Puha si Horia Maries ( unde-i omul ? 🙂 imi lipseste chiar daca uneori l-am criticat , din fericire nu este genul sa se supere pe critici ) nici unul nu a avut tupeul sa isi dea numele adevarat ! RESPECT PUHA !!!! RESPECT HORIA MARIES ! , nici macar „politicianul” care a postat mai deunazi nu a avut OUA sa-si dea numele adevarat ! Apropo „politician ” am si eu o intrebare pentru tine ! Spune-ne si tu concret , ce ai facut in cariera ta politica ,bun, pentru comunitatea in care traiesti ? In speranta ca voi primi un raspuns , iti multumesc anticipat !

de kovacs antal puha la 21 mai 2013 - 20:56

Salut Mihai! nu are rost sa va certati din cauza mea! Eu va doresc sa traiti cat mai bine in Romania si eu sa regret ca am parasit tara!!!!

de Vali la 21 mai 2013 - 21:03

pentru cei care nu sunt din Carei precizez ca domnul ilie ciuta nu este nici primar si nici presedinte de consiliu si nici premier ca sa poata schimba pe cineva dintr-o functie pentru ca unora nu le place de ei sau pentru ca mihai ppdedelacu vrea sa ajunga mare sef!
aiuriti ca asta incita si baga strimbe ca sa deturneze atentia de la adevaratele probleme sunt cu duiumu.
cu sau fara anton fara servici primarul udmrist tot are poprire pe salar si tot fara casa ramane ca ultimul ciuri buri ca pana si aia pe danko pista au coliba lor.
da tu dormi linistit ca diktatura udmr carei isi face treaba cu tine!

de Vali la 21 mai 2013 - 21:05

Felicitari domnu ciuta pentru firma pe care o conduceti de peste 20 de ani asa cum am vazut la emisiunea de la tv1 sm!

de mirica costel la 21 mai 2013 - 21:20

bine abra com1!bine ilie ciuta1!
sa se urce pe pereti complexatii si sa duca cu ei si datornicii la bugetul de stat care conduc orasul carei1!
au ajuns inadaptatii sa fie dati de exemplu la fel ca si talharrii ce baga mana in punga orasului1!
ce era kovacs primarie si proiectele de unde mulge cat poate/?
am vazut cate firme a falimentat si cate datorii are dar casa lui inca nu are ca vine repede fiscu1!
ce mai lauda ca sa umbli cu cortul prin europa sau prin vecini la varsta lor1!
respect domnu ciuta1!

de Mihai uslist-ul la 21 mai 2013 - 21:38

Pentru cei care nu sunt din Carei , d-l Ciuta este presedintele USL-ului local , si dupa cum il stiu eu pe Ilie , si lui ii este greata si jena de indivizi de genul lui „Vali” , care se imping in „spatele” sau ala negru de dinamovist ! :))))) , da l-am tradat pe Ciuta si am dezvaluit „secretul ” sau , tine cu dinamo ! :), sa terminam cu gluma ,bravo lui pentru firma , bravo si altora ca si el ,dar daca din pozitia de presedinte USL , se „impiedica de-un ciot (Kovacs)” isi merita cu prisosinta soarta ! si asta am sa i-o spun si personal ! In rest tie ,Puha , ssi celorlalti cititori , va doresc tot binle din lume ,imi pare rau ca am intrat in polemica asta , am crezut ca va iesi ceva constructiv , puteti sa scrieti ce doriti , eu nu am sa va mai raspund ! P.S. Daca cineva ma mai face PDL-ist il invit sa citeasca toate postarile mele din ultimii 2 ani pe Buletin , asta doar daca nu este rau intentionat !

de peter la 21 mai 2013 - 21:51

Felicitari familiei Ciuta pentru succesele si rezultatele obtinute.Noi Careieni avem mare nevoie de asemenea oameni de treaba.Multa sanatate si succes an continuare.Respect familia Ciuta.

de vali la 21 mai 2013 - 22:01

pentru cei care nu sunt din Carei precizez ca domnul ilie ciuta este presedintele partidului liberal din Carei.
la usl este copresedinte doar.
dar nu orice complexat stie sa faca diferenta.
dupa cum scrie fostul uslist as fi jurat ca e pppdelac dar de fapt e doar o frunza in vant care la prima adiere si prima nemultumire ajunge in alta curte pana va veni si acolo o lata rafala de vant si o va duce in alta parte.
poate gasesti pe cineva sa iti traduca.
cei ce fac ceea ce fac din convingere si cu responsabilitate nu au cum sa ajunga ca cei ce rag virtual respectul si sa se lase in voia valului!
Ce e val ca valul trece!
Omenia ramane!
Si firmele unora ca domnul ciuta!

de Horian Mărieș la 22 mai 2013 - 06:53

@Mihai uslist-ul la 21 May 2013 – 18:27

„In afara de Puha si Horia Mărieș (unde-i omul ? imi lipseste chiar daca uneori l-am criticat, din fericire nu este genul sa se supere pe critici ) nici unul nu a avut tupeul sa isi dea numele adevarat ! RESPECT PUHA !!!! RESPECT HORIA MĂRIEȘ !”

Mulțumesc frumos. Sunt aici, sunt OK.
Sunt chiar foarte OK, har Domnului.
Cogito ergo sum (în l. latină, tradus în l. română prin „cuget deci exist”).

Citesc cât pot din B.deC., dar în principiu citesc cam tot ce apare pe aici pe la comentarii. De foarte multe ori comentariile sunt mult mai interesante decât articolele la care sunt postate.

Imi place să constat că încep să apară comentatori serioși, care scriu bine, chiar dacă uneori unele comment mă zgârie la ochi fiindcă se uită de către autor că mai există și majuscule. [Am tot vrut să scriu despre asta, dar mi-a fost lene … până acum. Așadar se scrie cu literă mare primul cuvânt dintr-o comunicare (chiar dacă este sau nu o propoziție), de ex. „Mă duc la piață.”]

Fiindcă au apărut comentatori serioși, mâzgălelile mele nu mai sunt esențiale, nu mai sunt relevante, importante.

Nu vreau să intru în nici în polemică, dar vreau totuși să punctez ceva.

Spre deosebire de Dvs., eu aș fi participat la protestul împotriva masacrării florei localecare a avut loc lângă Primărie, fără să fiu chemat de nimeni, și chiar doar dacă aș fi trecut fără nici un scop pe acolo.

Întâmplarea face că dețin o informație dintr-o sursă extrem de sigură și pe care doresc să v-o împărtășesc: consilierul local Ilie Ciuta n-are absolut nici un fel de amestec direct în protestul respectiv. Garantez.

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații!

de libertate la 22 mai 2013 - 07:49

Domnu Horia Maries.Sunt convins despre faptul ca an orasul Carei mai sunt si oameni caruia ai pasa de ceva ce se antanpla cu orasul an care s au nascut si traiesc anpreuna cu familia ,si cu cei dragi fara amestecul consilierului Ciuta Ilie deoarece nu era cazul.Aacesti copaci erau plantate de bunici norti ,pentru binele si protejarea sanatati noastre si copiilor.

de Alex la 22 mai 2013 - 08:02

Se pare ca individu la care ii raspundeti e complexat rau de tot si se si vedea basca sef pe la ceva deconcentrate asa cum scrie in 21.05.2013 la 18:27…
„putea incepe prin a cauta niste sefi de deconcentrate in Carei , tineri , inteligenti si nepatati politic…”
De Kovacs care e patat prin mai multe partide la fel ca si vicele din Carei….nici un cuvant.

de fecske la 22 mai 2013 - 08:06

Curtea de Conturi va veni si acum cu o masina si va pleca cu doua?????
UDMR E mai presus de lege in Romania????
Mai mari hoti si borfasi ca ei care stau ca milogii dupa banii statului roman nu sunt si tipuresc ca alea de pe centura cind le arati legea.

de Horia Mărieș la 22 mai 2013 - 09:16

@libertate la 22 May 2013 – 07:49

„Domnu Horia Maries. Sunt convins despre faptul ca în orasul Carei mai sunt si oameni carora le pasa de ce se întanpla cu orasul în care s-au nascut si traiesc împreuna cu familia si cu cei dragi.”

Sunt nu numai convins, sunt chiar foarte sigur că astfel de oameni există!

de intrebare la 22 mai 2013 - 10:07

de jendaru la 21 May 2013 – 15:40
acest costica nu e cumva TOT din Odoreu de unde fiul magazionerului de la cooperativă a ajuns mare dator cu poprire pe salar la Carei?

de Jim la 23 mai 2013 - 12:48

precis mai mult de 20 de salarii depasesc mia de euroi.
in orasul condus de udmristi totul e posibil ca de felul lor sunt mai extremisti ca Funar si Vadim la un loc
http://www.buletindecarei.ro/2012/12/romanii-din-carei-sub-tirul-conducerii-udmr-statistici-record-la-primarie.html

de Iepurilă la 23 mai 2013 - 18:25

Legea insolvenței primăriilor aprobată marți de Guvern, prin ordonanță de urgență, ar trebui să ofere autorităților locale înglodate în datorii, posibilitatea de a-și reorganiza bugetul.

Potrivit legii, dacă autoritățile locale înregistrează restanțe la plată de peste 120 de zile și 50% din buget, conducerea conducerea administrației locale este obligată să solicite insolvența. In toată această perioadă, finanțele autorității locale vor fi gestionate de un administrator judiciar.

Intrebarea este dacă după vizita Curții de Conturi la Primăria Mun. Carei, se va demonstra suficient de clar falimentul și implicit intrarea în insolvență a acesteia.

Este oricum o șansă (mică) pentru careieni de a scăpa de Kovacs. Fiindcă unde nu-i cap, vai de picioare.

Sau ne înșelăm? Ce părere vă băgați?

de foarte curios. la 23 mai 2013 - 21:07

Daca scapam de tov.Kovacs cine va fi an locul lui la etajul doi oare ?

de caraian la 23 mai 2013 - 21:24

DATORIILE lasate de el

de foarte curios. la 23 mai 2013 - 21:43

Dar nu primaru a facut datoriile si nu primaru a taiat copacii ci incompetenta si drujba.

de ionica la 24 mai 2013 - 08:21

-primaru nu cumva a terminat la Brasov prelucrarea lemnului si a tot făcut la făbricuţe de mobilă cu alţii pe care i-a tot ingropat pe rând???
-parcă avea mai mulţi colaboratori pe la Carei după ce a venit cu numirea de la partidul comunist dupa 80 şi îşi aranja casa primită pe Viilor cu zugravii de la Progresu?!
-nu el aranja cine duce mobilă şi cine nu în ungaria şi apoi săracu Imi plăteşte oalele sparte???
-nu cumva el a dat la asociaţia cu caii din parc binecuvântarea să îşi desfăşoare activitatea fără a deţine nici măcar un aviz sanitar-veterinar iar careienii sunt amendaţi pentru un porc crescut în gospodărie???
-nu cumva l-a angajat pe ginerele cu salar de zeci de milioane şi sporuri la fel pentru proiectele în care e bagat la fel ca şi directorul de la învăţământ şi sănătatetulipanistă a careienilor???

de Iepurilă la 24 mai 2013 - 09:51

@ionica la 24 May 2013 – 08:21

După câte știu eu, tot ce ați scris/întrebat este corect. Răspunsul la toate întrebările Dvs. este: BA DA.

Și ce dacă? Omul a fost votat de majoritate, înseamnă că este apreciat și iubit de către majoritate. Asta până când se va sătura de el și majoritatea care votează doar după criterii etnice în Carei. Însă, până acum majoritatea n-a demonstrat că se poate ghida și după alte criterii (ca de exemplu după criteriile cinste, competență, profesionalism, seriozitate, responsabilitate, școală, cultură generală, toleranță față de alte etnii, etc.) atunci când se prezintă la vot.

de emil la 24 mai 2013 - 21:54

Va dura încă mult timp pana când rmdszamar (electoratul majoritar careian) sa treacă peste bariera etnica și sa nu mai voteze rmdiszno. Prin urmare, nu va faceți iluzii ca se va schimba ceva repede și ușor. Sigur se va schimba ceva, dar mai greu, mai încet și nu neapărat în mai bine. Doar asta ni se tot întâmplă din 1989 încoace, iar din perspectiva economica, majorității populației nu ne este mai bine ca atunci. In concluzie, fiți optimiști, poate fi și mai rău, iar asta nici măcar nu depinde numai de noi!

de Ildiko la 25 mai 2013 - 13:03

Nu stiu de ce trebuie sa suparati ca primarul Kovacs da salarii asa de mari la cei care lucreaza pentru el.Daca Curtea de Conturi nu spune ca e interzis ca Beko sa aiba salar de incadrare de peste 8 mii lei si mai duce si sporuri de proiect si de antena si de ce mai trebuie ca sa ajunge la mult peste 100 suta de milioane atunci nici voi sa nu spuneti.
Ar trebui sa se premieze primaria CArei pentru ca are un salar mediu de incadrare de 870 de euro si la primaria SatuMare nici citymanagerul nu are asa salar ca si la noi ala mediu.
Pentru UDMR se poate da banii de la Guvern pentru salariile pentru ca are nevoie si cere ca cine nu cere nu primeste ce vrea..
Nici Prefectura nu are nimic impotriva si nici Guvernul Ponta si nici DNA asa ca nu mai spuneti la voi.
Si noi trebuie sa traieste din ceva daca nu stim sa munceste altfel!

de Sara la 25 mai 2013 - 18:29

Curtea de Conturi a venit in control la primarie sau sa puna in actele in curat???
Daca un consatean al datornicului vine de la Curtea de Conturi SM atunci e normal sa ne punem intrebarea…..

de panseluta la 26 mai 2013 - 10:08

cine e presedinte la Curtea de Conturi?
are legatura cu trmiterea de primaria Carei de date eronate la Evidenta Persoanelor care evita rezultatele de la recensamant is baga pe listele electorale si totalul mortilor din ultimii ani?
http://www.buletindecarei.ro/2012/10/bej-in-contradictie-cu-ins-la-careimai-multi-votanti-decat-locuitori.html

de petyu la 29 mai 2013 - 10:24

noi facem naveta la satmar c,a pt noi nu este un locusor de muncit in oras pt ca duc acasa oamenii din familia primar banii cit nu este rusine l;a ei!!!!!
ginerele se face ca lucra la primarie si noi platim la darile ca ei sa duca acasa banii de la noi!!!1
trintori si hotii sunt la ei si batjoc de noi care lucram!!!!!1

Lasati un comentariu