Elevii de la Liceul Tehnologic se califică la faza regională a concursului de protecție civilă

• publicat la: 31 mai 2013
Elevii de la Liceul Tehnologic se califică la faza regională  a concursului de protecție civilă

Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”a participat la etapa județeană a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, este organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului,  cu sprijinul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative – prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al Ministerului Sănătăţii Publice, Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi  Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Gazda etapei judetene a fost liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhart”, activitatea fiind coordonată de  inspector Cacău Leș Crina.

 Echipajul Liceului Tehnologic „Simion Bărnuțiu” a fost  format din : Podină Amalia Eugenia, Szabo Gyula Zoltan, Rafai Diana Mihaela și coordonatorul echipei prof. Silaghi Luminita.

Dintre obiectivele acestei competiții fac parte cunoașterea măsurilor de prevenire, protecție și intervenție în situații de urgență, formarea deprinderilor practice de acordare a primului ajutor, conștientizarea importanței voluntariatului în domeniul situațiilor de urgență.

Concursul a constat în două probe practice și o probă teoretică la care din mai multe echipaje „Simion Bărnuțiu” s-a clasat pe primul loc, urmând să participe la faza regională de la Zalău.

Silaghi Luminiţa

Lasati un comentariu