Elevii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

• publicat la: 1 mai 2013
Elevii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Lotul olimptic al României a câştigat şase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev”, dintre care una de aur, două de argint si trei de bronz.

Olimpiada s-a desfăşurat in perioada 23 – 30 aprilie 2013, in capitala Uzbekistanului, Taskent, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei remis Ziare.com.

Astfel, medalia de aur a fost cucerită de Andreea Maria Filip, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Totodată, Mara Ioana Iesanu (clasa a XII-a din Colegiul National „Roman Voda” din Roman, judetul Neamt) si Grigore Mihai Pruna (clasa a XII-a din Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) au castigat medaliile de argint.

De asemenea, alti trei elevi au fost laureati cu medalii de bronz. Este vorba despre Teodora Coroama (clasa a XII-a din Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani), Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a din Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti) si Stefan Bogdan Ivan (clasa a XI-a din Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). In plus, Mara Ioana Iesanu a primit si premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practica.

La editia din acest an au participat 118 elevi din 17 tari. Concursul a constat in trei probe a cate cinci ore fiecare, dintre care doua teoretice si o proba practica. Dupa festivitatea de premiere, membrii lotului au fost invitati la Ambasada Romaniei din Uzbekistan, unde au fost felicitati de catre ambasadorul Romaniei in Uzbekistan, Romeo Stanciu. Olimpicii romani revin in tara miercuri seara, pe aeroportul Henri Coanda.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu