Explicaţii pentru depunerile de praf antrenate de precipitaţii

• publicat la: 30 mai 2013
Explicaţii pentru depunerile de praf antrenate de precipitaţii

Am primit pe adresa redactiei un comunicat al Agentiei de Mediu din Satu Mare in legătură cu depunerile  substantiale de praf  din ultimele zile.

Urmare a constatării depunerilor de praf antrenate de precipitaţiile din data de 29.05.2013 Agenţia de Protecţia Mediului Satu Mare a precizat următoarele:

-Rezultatele determinărilor de calitatea aerului în municipiul Satu Mare efectuate de laboratorul APM Satu Mare referitoare la pulberi totale în suspensie fracţiunea PM10, nu arată depăşiri ale limitei valorii admise concentraţiile determinate fiind cu mult sub aceste valori.

-Conform comunicatului emis de Administraţia Naţională de Meteorologie şi transmis la APM Satu Mare de către Agenţia Naţională de Protecţia Mediului prin Adresa Nr. 7432/30.05.2013, acest praf este de origine sahariană antrenat, antrenat în ultimile două zile de circulaţia atmosferică la scară mare înspre Peninsula Balcanică apoi spre Turcia, Marea Neagră şi Peninsula Balcanică. Conform imaginilor satelitare, concentraţiile cele mai mari s-au semnalat deasupra Turciei. Ţara noastră se află la periferia norului de praf saharian, concentraţiile fiind la nivel redus şi în scădere treptată până spre sfârşitul zilei de vineri, 31. 05. 2013. Conform comunicatului, precipitaţiile care vor cădea joi şi vineri în România pot antrena particule de praf saharian.

Comunicat Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare

Lasati un comentariu