În atenţia hoţilor de fier vechi! Staţie de metrou din aur

• publicat la: 22 mai 2013
În atenţia hoţilor de fier vechi! Staţie de metrou din aur

In atenţia hoţilor de fier vechi! Lăsaţi cale ferată din România, Franţa şi Marea Britanie. Saudiţii construiesc o staţie de metrou din aur, la Riad.

O staţie de metrou din aur va fi construită în capitala Arabiei Saudite. Potrivit publicaţiei britanice The Independent, banii pentru construcţia staţiei vor fi oferiţi din surse proprii de regele Abdullah, transmite Agerpres. Suprafaţa noii staţii de metrou, ce va fi construită în sectorul financiar al Riadului, va fi de 20.000 de metri pătraţi. Staţia va fi amplasată pe noua linie de metrou, ce urmează să fie construită în mai puţin de 4 ani.

Cea mai mare parte a staţiei va fi realizată din marmură, iar pereţii ei vor fi împodobiţi cu plăci din aur. Se estimează că aceasta va fi cea mai costisitoare şi mai modernă staţie de metrou din lume.

Proiectul staţiei a fost elaborat de arhitecta de origine arabă Zaha Hadid. Potrivit arhitectei, pentru noua sa lucrare ea s-a inspirat din dunele Arabiei Saudite, încercând să confere staţiei contururile line ale acestora.

sursa napocanews.ro

Lasati un comentariu