„Memorialul Mircea Dohan” la handbal la a doua ediţie

• publicat la: 16 mai 2013
„Memorialul Mircea Dohan”  la handbal la a doua ediţie

Iubitorii handbalului sunt invitaţi să participe la a doua ediţie a Memorialului Mircea Dohan ,o competiţie pe plan local ce va avea loc in data de 17 mai,incepând cu ora 9,00 la Sala de sport a CT Iuliu Maniu din Carei. 

În data de 5 mai a anului  trecut s-a comemorat un an de la trecerea în neființă a celui care a fost prof. Mircea Dohan senior, fost handbalist la Minaur Baia Mare echipa etalon a handbalului din această parte a țării.

La Carei,ca liceean,acesta a evoluat in echipa școlara de handbal Știința Carei (a Școlii Medii Carei = CT Iuliu Maniu din Carei), în care a debutat în sezonul 1964-65.

Coechipierii lui Mircea Dohan din aceea vreme (fotografia este de la campionatul zonal de handbal pentru juniori, Timisoara, 1965) erau:

Rândul de sus, de la stânga la dreapta:   regretatul Szabó József, Mircea Dohan, regretatul Puiu Podoabă, regretatul Tóth Tibor, regretatul Duțu Stoia, Lucian Brat.

Randul de jos, de la stânga la dreapta:   Dorin Ilieș, Jurovits Péter, regretatul Nicolaie Tegzeș, Horia Mărieș, Ioan Țolescu.

În memoria sa, familia și autoritățile locale au organizat prima ediție a Memorialului „Mircea Dohan sr.”, competiție de handbal adresată echipelor feminine și masculine ale liceelor din urbea noastră și nu numai.

Evenimentul sportiv a fost onorat de prezența unor mari handbaliști români, sportivi care au scris file din istoria acestui sport în România: Cristian Gațiu, Ștefan Birtalan, Tegen Ioan, Gheorghe Goran (dublu campion mondial cu naţionala României, fost component al echipei Steaua Bucureşti ), Domocoş Iosif( Năsăud), Vaşadi Nicuşor ( Oradea), Iuliu Varadi ( antrenor Minaur Baia Mare ) și Gyuszi Varadadi (fost manager la Minaur Baia Mare).

Ediția a II-a a Memorialului „Mircea Dohan sr.” va avea loc în 17 mai 2013, la Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” care se află în curtea interioară a Apaserv Carei.

Au fost invitate să participe la concurs echipele: Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius, Liceul Teoretic Carei, toate trei cu echipe atât la fete, cât și la băieți, și echipa feminină a Liceului Tehnologic Tășnad.

Meciurile se vor desfășura la Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” după următorul program:

    9 – 9.40          Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei   F          Liceul Rom.-Cat. ”J. Calasantius”

9.40 – 10.20        Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei   B          Liceul Rom.-Cat. ”J. Calasantius”

10.20-11.00        Liceul Teoretic Carei                          F          Liceul Tehnologic Tasnad

11.00-11.40        Liceul Rom.-Cat. ”J. Calasantius”     B          Liceul Teoretic Carei

11.40-12.20       Liceul Rom.-Cat. ”J. Calasantius”     F          Liceul Tehnologic Tasnad

12.20-13.00      Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei    B          Liceul Teoretic Carei

13.00-13.40      Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei     F         Liceul Teoretic Carei

Se vor juca 2 reprize de câte 15 minute, urmând ca rezultatele finale ale meciurilor să ofere clasamentul final al competiției.

 redacţia

comentarii

de Ocean la 16 mai 2013 - 10:50

Pacat ca am pierdut o asa valoare, sportul, si elevii Careieni au pierdut cel m-ai mult. Dar este o vorba din popor: numai cind pierzi pe cineva, iti dai seama de adevarata lui valoare. D-zeu sa-l aiba in grija sa, sati fie tarina usoara, suflet blind.

de gratian boros la 16 mai 2013 - 14:07

Daca doriti sa revedeti imagini de la prima editie
http://www.youtube.com/watch?v=RY-cBA2IHvU

de podina ioan la 16 mai 2013 - 16:28

Multumesc mult,redactiei BC.,Ocean Mersi ! Gratian …ce sa zic…ai fost asul din maneca anul tecut …a fost super ! Fosti ASI AI HANDBALULUI MONDIAL au fost acolo si atat caraienii cat si baimarenii , bihorenii,au dat dovada ca miscarea sportiva in aceasta zona ,atat de pregnanta in trecut, nu a apus !Dovada sunt meciurile de tineret care au demonstrat ca mai sunt sperante,ca mai merita ca cineva sa se ocupe de handbal in aceasta zona !Handbalul a fost si ramane NR 1 ptr mine ca si activitate sportiva si ca bucurie a mea personala,adevarat ca jucam f. mult pentru public…dar altfel e degeaba !Maine voi fi acolo … acolo mi-e locul ptr. a sprijini tanara generatie a miscarii sportive din orasul meu natal,cu gandul la prof.Mircea Dohan -senior, ca prieten,fin,cumnat,adversar pe teren -o singura data-.Voi fi acolo ptr. a sprijini si pe Mircea Dohan-junior in ideea revigorarii handbalului careian si din zona Careiului.Vreau ca anul viitor cu ocazia celei de-a treia editii sa aiba loc un meci …VICTORIA CAREI-S.S. CAREI…!

de podina ioan la 16 mai 2013 - 16:30

Maine dimineata la ora 9,00 va asteptam cu onoare si mult drag la sala de spotr amintita in articol !

de gratian boros la 18 mai 2013 - 07:17

Cinste lor ! Stiinta Carei (generatia 65), antrenor dl Bucin Vasile , avea rezultate excelente la nivel de juniori , a fost inscrisa si in campionatul de seniori unde se lupta pentru suprematia Regiunii Maramures cu Minerul din Baia Mare ( in aceea perioada la Baia Mare jucau si careeni Tegen, Karacsonyi, Mircea Podoaba sr, Bereczki ).
Ce vremuri !!!!!!

de podoba mircea la 19 mai 2013 - 17:45

Felicitari organizatorilor !!! Si acum dupa 1 an de la Memorialul Mircea Dohan,se pomeneste la nivel national de aceea intrunire a generatiilor 60-67 care a avut loc la Carei.Am fost intrebat de acel eveniment si la Bucuresti,Bistrita,Buzau sau Constanta !!! Sa se odihneasca in pace Prof.Mircea Dohan !!!

Lasati un comentariu