„Să dai viaţă” cu Petrică Mureşan şi Horile Sătmarului

• publicat la: 10 mai 2013
„Să dai viaţă”  cu Petrică Mureşan şi Horile Sătmarului

 

Pe o vreme  caniculară, pe scena improvizată de pe terenul de sport din Parcul Dendrologic, a fost rândul folclorului românesc să evolueze la Primăvara Culturală Careiană. Primii au urcat pe scenă piticii de la Ansamblul „Ceatăra” a Centrului Cultural Carei, îndrumați de prof. Adrian Pașca. Un grup de fetițe au interpretat piese cunoscute din repertoriul folcloric național. Apoi un grup de dansatori au adus pe scenă un joc al călușului.

Roxana Șichet, Sorina Oneț, Andrada Anghiuș și Denisa Romanescu, reunite în grupul vocal Ceatăra, au smuls ropote de aplauze de la publicul care a fredonat versurile cântecelor alături de ele.

A urcat apoi pe scenă formația de dansuri codrenești Ceatăra. Dansurile populare vechi, precum cunoscutele „Roate” au fost aplaudate la scenă deschisă.

Finalul spectacolului a aparținut cunoscutului interpret de muzică populară Petrică Mureșan, un răsfăţat al publicului careiean iubitor de folclor. Un recital de excepție, in care spectatorii au dovedit că sunt buni cunoscători ai cântecelor artistului acompaniat de orchestra Horile Sătmarului.

Petrică Mureşan a coborât apoi in mijlocul  dansatorilor de la Ceatăra si al careienilor veniti  să savureze spectacolul folcloric din cadrul Primăverii Culturale Careiene. 

Interpretul a adus calde multumiri  lui Bogdan Georgescu si Adrian Paşca,organizatorii acestui eveniment.

redacţia

comentarii

de spectator la 11 mai 2013 - 00:07

Careienii se incapataneaza sa faca cele mai frumoase si de suflet spectacole desi sunt tinuti sub calcaiul primariei udmr!
Nici macar in satele unguresti cele mai sarace nu vezi asemenea peisaje dezolante cum sunt cele de la Carei.
cred ca Cel de Sus a avut grija de copii sa nu cada de pe asa o scena scoasa parca de la fiare vechi din primul razboi mondial!!!
RUSINE primariei care nu stie sa aprecieze asemenea talente ca cele de la CAREI!!!!!
Felicitari interpretilor si mai ales satmarenilor care le sunt alaturi careienilor ca sa poata asista la spectacole folclorice!!!

Lasati un comentariu