Târgul locurilor de muncă

• publicat la: 12 mai 2013
Târgul locurilor de muncă

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă la “Târgul locurilor de muncă pentru absolvenții de învățământ profesional și tehnic”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar al Județului Satu Mare și la care au și-au prezentat oferta 19 angajatori.

            La deschiderea festivă a evenimentului au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul de Cancelarie a Prefecturii, Sorin Martin Vereş, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Marcel Maruşca şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean , Mariana Roman.

            Președintele Adrian Ștef a salutat această iniţiativă subliniind faptul că un asemenea târg este cu atât mai necesar cu cât absolvenţii dar şi viitorii absolvenţi au posibilitatea să se informeze cu privire la locurile de muncă la nivel de municipiu şi judeţ.

            Am ţinut să vin azi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii din învăţământul profesional şi tehnic că suntem foarte preocupaţi de sprijinirea celor care îşi caută un loc de muncă, pentru ca tinerii să fie sprijiniţi în a-şi clădi o carieră. Am spus că doresc revitalizarea liceelor tehnologice, care pentru o bună parte din elevi pot oferi o bună oportunitate de a reuşi în viaţă. Pentru ca la finalul studiilor să fie meseriaşii de care piaţa muncii din judeţ are atâta nevoie. Iar aceste licee să-şi adapteze cât mai mult oferta educaţională la cererea de pe piaţa muncii din judeţ. Ştiu că un procent foarte mare din absolvenţii de licee tehnologice şi şcoli de arte şi meserii îşi găsesc un loc de muncă imediat după absolvire, ceea ce denotă profesionalismul dascălilor din aceste şcoli”, a declarat Adrian Ștef.

Lasati un comentariu