Unicul semafor careiean se transformă în sens giratoriu

• publicat la: 9 mai 2013
Unicul semafor careiean se transformă în sens giratoriu

Singurul semafor careiean a devenit de acum o amintire,ieri 8 mai 2013 fiind demarate lucrările pentru realizarea sensului giratoriu de la principala intersectie a municipiului.

Amenajarea sensului giratoriu din centrul  Careiului a fost aprobată in şedinta din 9 noiembrie 2012, la 8 ani de la prima initiativă legata de acest subiect.

Acesta va  avea un diametru de 15 m şi o lăţime a zonei de siguranţă de 1 m,va fi o varianta numita turbo,care impune ca odată intrat in sens să nu mai poţi schimba banda de mers.

redactia

 

comentarii

de Iepurilă la 9 mai 2013 - 10:49

După câte știu eu, conform Legii, din anul 2012, orice lucrare la un drum nu se mai face fără audit-ul ARR-ului.
S-a cerut și s-a obținut un audit favorabil de către Primăria Municipiului Carei? Acte doveditoare.

In ce privește diametrul, cel adoptat, de 15 m, se pare că este insuficient. Un autobuz sau un vehicul mare nu poate să vireze păstrându-şi banda, dacă diametrul nu este suficient de mare. Intrarea într-un sens giratoriu, în paralel, a unui autobuz şi a unui autoturism înseamnă că autobuzul împinge autoturismul în bordură.

Fluenţa traficului nu se poate rezolva, prin sensurile giratorii, atâta timp cât viteza se reduce foarte mult în sensul giratoriu, iar trecerile de pietoni sunt prevăzute atât la intrarea, cât şi la ieşirea din sensurile giratorii. La o astfel de şicană eşti obligat să reduci foarte mult viteza. Tot legat de fluenţă, mai există o prostie care se repetă de obicei: trecerile de pietoni. În momentul în care intri în sensurile giratorii dai de o trecere de pietoni la care trebuie să opreşti şi să dai prioritate pietonilor. Trebuie să dai prioritate celor care sunt deja în cerc, după care, la ieşire, ai din nou prioritate pentru trecerea de pietoni. În felul acesta opreşti de trei ori.

Dar, șoferii careieni și nu numai, vor trăi și vor vedea.

de Iepurilă la 9 mai 2013 - 10:53

P.S. „Dacă un giratoriu cu o bandă are, în funcţie de situaţie, un diametru exterior minim de la 15 la 60 m, pentru două benzi acesta va trebui să fie între 45 şi 70 m, iar pentru trei benzi între 60 şi 90 m.”

http://prinbrasov.com/2010/09/de-ce-sufera-giratoriile-brasovene-sau-cum-poti-compromite-o-idee-buna-printr-o-aplicare-proasta/

de csabi la 10 mai 2013 - 10:07

dar cine va intereseaza ca ce diametru sa aiba un sens giratoriu,PROSTIE locul de munca si salariu ala va intereseaza oameni,

de Ion la 10 mai 2013 - 10:19

csabi draghe nu toti estem csacsi sa nu intereseye nimic la noi numa steagurile…daca interesa la voi loc de munca si salar de ce nu spuneti la jeno si laicsi care blocheaza investitorii sa vina daca nu dau dreptul la ei in jeb?
de ce plateste pe cei de la primarie cu suta de milioane salar si pe voi ceilalti va pune sa faceti naveta in alte parti sau sa plecati la ungaria sau germania asa cum facut cu puha????
pentru primari voi nu insemnati decit voturile cand trebuie si apoi sa stati cuminte in banca si pofa be!!!

de cipi la 10 mai 2013 - 17:17

Ion ff bine punct.. bravo tie!! Bani aruncati in aiuirea si cu trotuarele care se face in car Mihai Viteazu II
in loc sa faca cv cu apa de la robinete.. pt ca mai nou avem.. coa-cola la robinet saptamanal si mai ales wekenduri .. si sambata cand vor sa faca oameneni baie.. el pune trotuare.. face spatii verzii dar la parcarii pt masini nu se gandeste.. pt ce platim impozitul pe masina?? !!! se le parcam pe bloc sau in apartamente?? asa se pare!!! Jenou.. josss

de Nume la 10 mai 2013 - 17:56

din cate stiu drumarii nu prea fac instalatii de apa & canalizare iar apaservu n-o faca drumuri

de Iepurilă la 13 mai 2013 - 01:16

Articol elogios la adresa primarului Kovacs Eugen. Cităm:

„Primăria și Consiliul Local Carei nu au habar ce se petrece în propria ogradă Multe amănunte demne de luat în serios cu privire la unul dintre cele mai importante proiecte din infrastructura județeană rămân în ceață. Nu degeaba ridicăm această întrebare, deoarece este de-a dreptul curios cum primarul Kovacs Eugen (foto) este complet pe dinafară vizavi de detaliile lucrărilor la centura de ocolire și nici nu se cunoaște vreo implicare a Consiliului Local Carei în acest proiect în care nu a contribuit nici măcar cu un leu. Acest lucru ar trebui să-i pună pe gânduri cel puțin pe careieni, dacă nu pe toți locuitorii județului și nu numai, atâta vreme cât datele proiectului prevăd în mod expres că traseul drumului “se întinde 100% pe teritoriul administrativ al municipiului Carei”. Când vor apărea primele probleme ale șoselei, cine va fi răspunzător, dacă nu Primăria Carei? Oricum, careienii au fost obișnuiți nu să știe ce se întâmplă la doi pași de casă, de exemplu să li se taie copacii fără număr și să se planteze în loc tot felul de flori kitsch-oase, să se organizeze festivaluri în aer liber și nimeni să nu știe nimic, și lista poate continua. Acestei secretomanii specifice Careiului de-o vreme îi vom dedica un material amplu într-un număr viitor. Care e culmea secretului? Presa nu are dreptul să știe nimic despre stadiul lucrărilor.”

Cam are dreptate autorul articolului, numitul „A.C.I.D.”.

Lucrările sensul giratoriu si semi-centura ocolitoare a Careiului au legătură una cu alta.

de timisorean la 13 mai 2013 - 13:57

Era un semafor foarte bun si util! Acum va fi un spatiu foarte stramt si prevad o gramada de accidente nedorite!
In loc sa fluidizam circulatia o incurcam? Sunt curios cine a avut aceasta idee fenomenala..

de uNu AltU la 13 mai 2013 - 23:53

PESTE TOT IN EUROPA IN ORICE ORASEL AI MERGE E PLIN DE SENSURI GIRATORII MAI IESITI PUTIN DIN CAREI SI LAUTI UN APARAT FOTO CU VOI SA VEDETI CUM E IN ALTA PARTE.TRECETI DOAR GRANITA IN UNGARIA SA NU VA SPUN DE GERMANIA AUSTRIA SAU DANEMARCA.NORMAL CA VOR FI ACCIDENTE DIN MOMENT CE MAJORITATEA CAREIENILOR NU STIU CUM SA SE INCADREZE INTR UN SENS GIRATORIU CU 2 BENZI PANA ACUM AVEAU DE A FACE CU SENS GIRATORIU NORMAL.UN SEMAFOR INSEAMNA BANI CHELTUITI PENTRU INTRETINERE ASA SE MAI ECONOMISESC NISTE BANI PENTRU FAMILIILE DE LA PRIMARIE.DIN CATE STIU ACESTA PROPUNERE A FOST DIN PARTEA PNL INCA DIN ANII 2004

de adi la 14 mai 2013 - 08:15

cea mai mare prostie
intrbati un copil de clasa a 4 a
sensul giratoriu este un cerc
daca tu ai pe o directie (oradea-sm) 4 benzi in total, si pe cealalta directie(centru-tasnad)3 benzi in total….cum faci un cerc???????????????
eventual faci ceva oval,in nici un caz cerc,adica sens giratoriu.
in lok sa coreleze secundele la semafor si sa nu stea5 secunde pe galben
banuiesc ca tot marea firma din marghita marcons o face,,,,,,,

de adi la 14 mai 2013 - 08:17

faci sens giratoriu unde se poate,sint f bune acolo unde se poate
si daca ai sens giratoriu trebuie sa muti minim 50 de m trecerile de pietoni,
sau vei sta in giratie sa astepti pietonii sa treaca?

de adi la 14 mai 2013 - 08:20

CSABI
nu vei avea niciodata salarii si locuri de munca in carei
atata timp cat orice lucrare este data la o firma din marghita,sau satu-mare
orice oras isi da lucrarile la firmele din oras,chiar daca pretul este cu10% mai mare,cel putin un 30la suta se intoarce inapoi prin taxe ,locuri de munca si impozite
noi lasam firmele de constructii din oras sa moara,si dam la firme din marghita
care apoi iau cativa careieni cu ziua la negru
si vrem dezvoltare si locuri de munca …………..

de Grig la 14 mai 2013 - 08:45

primarul aduce numai firme de casa ale udmr si nu il intereseaza cum traiesc careienii obisnuiti!
pana si firma de paza de la castel este a unui cetatean maghiar desi in carei sunt mai multe firme de paza.
acesta este primarul ales de careieni pentru sustinerea firmelor udmriste.

de YouTube la 14 mai 2013 - 18:16

Reconstrucția Careiului. După cel de al IV-lea Război Mondial.

http://www.youtube.com/watch?v=XwyiR5ndiq8

de Nagyon Okos Vagy la 14 mai 2013 - 18:18

@uNu AltU la 13 May 2013 – 23:53

de kuker la 14 mai 2013 - 18:53

da kopacii unde dus de la centru dupa ce taiat/?

de Mirela la 16 mai 2013 - 20:59

in acest oras parca a intrat Necuratu asa arata.Toate sunt incepute si nimic nu este terminat;in cartiere e JALE ,un intreg dezastru1!
de ce trebuie stricate parculetele din oras??
Daca vrea sa faca altele de ce nu le face in alt locuri in care nu sunt?
A vazut cinva cum arata locurile de joaca?

de emil la 24 mai 2013 - 21:06

Mirela, nu e numai „JALE”, ci si JENA! (aia care la vocativ ia forma „JENO”)

de emil la 24 mai 2013 - 21:20

e bine ca s-a desființat semaforul, pentru ca numai astfel rămânem în continuare municipiul cu un singur semafor. acum semaforul e la Kaufland, dar funcționează de 2 ori pe zi: o data nu și o data deloc. cu doua semafoare ne-am fi pierdut caracterul de municipiu unicacat. mulțumim din inima partidului și înțeleptului cârmaci de pe canalizarea castelului ca nu a răpit farmecul inconfundabil al municipiului de coca cola, cu străzi centrale fără canalizare și cu parcuri bombardate. acum urmează sa spargă asfaltul ca sa poată introduce canalizarea. poate ne spune curtea de conturi dacă vor mai fi bani pentru asa ceva.

de Roberta la 25 mai 2013 - 08:29

Am sa vin sa numar cu Curtea de Conturi din Satu Mare cate derapaje au fost gasite in cadrul Primariei Carei….Si daca ma provocati am sa gasesc si depozitele si casutele de pe numele familiei primarului vostru cu retinere pe salar…cel care isi cumpara Renault din Bacau pe banii unei fundatii a Consiliului Local cu majoritate UDMR.

de emil la 25 mai 2013 - 13:49

Roberta, doar sa aveți grija sa nu numărați cum a numărat tiza dumneavoastră, Anastase, deputatii prezenti la votarea legii pensiilor!

de emil la 25 mai 2013 - 14:05

Dar, dacă tot erau semafoare funcționale când s-a făcut giratoriul acesta, de ce nu au putut fi păstrate cele care reglementau circulația pietonilor? Fiindcă acum, cu trecerile de pietoni marcate, dar nesemaforizate, pietonii vor fi suveranii intersecției și vor traversa când și cum ii taie capul, spre disperarea șoferilor și spre îngreunarea traficului. Iar pana se va termina drumul ocolitor, șoferii autovehiculelor de mare tonaj, obligați sa tranziteze municipiul cu un singur semafor, vor umple de carne nu numai frigiderul ci și, mai ales, unele părți (în special orificii) ale corpului primarului. Toxinele rezultate din atâta material cărnos ar putea sa dăuneze sănătății lui folegelista și sa-l împiedice sa conducă municiuciul într-un mod atât de glorios precum a facut-o pana acum, cu precadere in razboiul victorios asupra arborilor din zona centrala.

de geambasu la 26 mai 2013 - 14:37

cu ce sa ocupa geamparalele
de rakovschi,oprea,keko….
cica s enjinieri…..

de semafor la 26 mai 2013 - 15:13

macar astia au diploma nu ca vicele fotbaslist fara scoala …nicii ceti nu stie numa fetyle le tine la faculta si le freaca capatina ca dora sare ceva styiinta si la el…groparu fotbalului caraian cu vocabular de birjar….

de emil la 5 iunie 2013 - 21:26

@semafor

no, si la ce le-o folosit?!

Lasati un comentariu