Viktor Orban o compară pe Angela Merkel cu Adolf Hitler

• publicat la: 20 mai 2013
Viktor Orban o compară pe Angela Merkel cu Adolf Hitler

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a lansat un atac dur la adresa cancelarului german, Angela Merkel, pe care a comparat-o cu Adolf Hitler, potrivit digi24.ro.

Într-o intervenţie radiofonică, premierul de la Budapesta a declarat că politicile Angelei Merkel faţă de Ungaria amintesc de ocupaţia nazistă din 1944, scrie publicaţia Der Spiegel în ediţia online.

Furia lui Viktor Orban a fost declanşată de comentariile Angelei Merkel faţă de carenţele democratice şi constituţionale ale Budapestei.

Cancelarul a afirmat recent că va face tot posibilul pentru a aduce Ungaria pe calea corectă. Atacul lui Viktor Orban a avut loc cu puţine zile înaintea summitului european de la Bruxelles, la care cei doi se vor întâlni.

În cadrul unei dezbateri organizate de postul public de radio Westdeutscher Rundfunk, Merkel a declarat că “nu este nevoie să trimitem artileria chiar acum”, ca răspuns la sugestia rivalului ei la alegerile din toamnă, social-democratul Peer Steinbruck, care propunea excluderea din UE a Ungariei şi a altor ţări care promovează segregarea şi alte legi antidemocratice.

Mai concesivă decât contracadidatul ei, Merkel a declarat că Ungaria trebuie neapărat să-şi schimbe legislaţia care nu este în acord cu tratatele europene. Cancelarul german a mai declarat că premierul Viktor Orban a asigurat-o de fiecare dată că ia în serios criticile europene şi, totodată, Partidul Popular European, din care cei doi fac parte, acordă mare atenţie problemelor din Ungaria.

COTIDIANUL,RO

Lasati un comentariu