Atenţie la Internet: 5 lucruri pe care să nu le faci cu e-mail-ul personal

• publicat la: 30 iunie 2013
Atenţie la Internet: 5 lucruri pe care să nu le faci cu e-mail-ul personal

In ultima vreme au fost făcute publice informatii conform cărora guvernele sau gigantii IT au acces la datele personale ale utilizatorilor de Internet. Astfel, trebuie să eviti câteva lucruri, pentru ca e-mail-ul tău să nu divulge informatii importante despre tine.

Mesageria electronică a devenit parte din vietile noastre, având in vedere ca ea nu contine doar adresa si numerele de telefon, ci si informatii despre contul bancar, carduri de credit, tranzactii facute online si parole pentru alte site-uri.

Din aceste motive, contul de e-mail este una dintre cele mai comune tinte ale hackerilor, scrie Yahoo Finance, care ofera si cateva recomandari legate de protejarea lui.

Iata o lista cu lucrurile pe care nu trebuie sa le faci pe email:

1. Verificarea e-mail-ului in timp ce esti conectat la o retea nesigura de Internet

Un computer conectat la un Internet cafe, librarie sau la retele wi-fi de la cafenele sau cluburi pot fi infectate cu programe malware care iti pot fura parola.

Sfat: Daca nu esti acasa sau la munca, cel mai sigur ar fi sa nu intri pe email.

2. Nu trebuie sa ramai logat

Sa introduci de fiecare data parola si numele de utilizator poate fi enervant. Insa e bine sa incepi sa te obisnuiesti, deoarece daca ramai logat, atunci un hacker poate avea acces imediat la mail.

Ce sa faci: Trebuie sa te deloghezi de fiecare data de pe mail.

3. Parola nu trebuie sa fie aceeasi cu adresa de e-mail

Hackerii au spart conturile a 50 de milioane de utilizatori de LivingSocial si a altor 50 de milioane de utilizatori de Evernote. Daca parola ta contine si „@yahoo.com” sau „@gmail.com”, atunci ea reprezinta o tinta sigura pentru hackeri. In plus, nu e indicat sa ai aceeasi parola pentru toate conturile.

Ce sa faci: Evita sa folosesti date personale in parole, precum data nasterii, numele sau strada. Cu cat e mai aleatorie, cu atat mai bine.

4. Nu stergi e-mail-urile cum trebuie

Multe persoane nu isi sterg niciodata e-mail-urile vechi, desi ele contin informatii pretioase atat despre tine, cat si despre cunostinte sau prieteni.

Ce sa faci: Trebuie sa stergi toate e-mail-urile, atat cele primite, cat si din draft sau trash, mai ales pe cele care contin informatii despre taxe, conturi bancare sau asigurari.

5. Ai grija la e-mail-urile dubioase

Unii hackeri trimit e-mail-uri-capcana, prin care fie iti ofera un credit avantajos sau iti cer sa intri pe un link. Trebuie sa eviti mereu aceste mesaje, sa nu le deschizi si sa le stergi.– ziare.com

Lasati un comentariu