Autocar cu români, prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru: 16 morţi

• publicat la: 23 iunie 2013
Autocar cu români, prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru: 16 morţi

UPDATE

Parchetul General s-a sesizat din oficiu în cazul accidentului din Muntenegru, soldat cu decesul şi rănirea mai multor cetăţeni români, şi va cere autorităţilor muntenegrene sprijinul pentru efectuarea anchetei, transmite Agerpres.

„Parchetul General se sesizează din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul accidentului din Muntenegru şi va cere sprijinul autorităţilor din Muntenegru pentru efectuarea anchetei”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Simona Frolu, purtătorul de cuvânt al PÎCCJ.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii vor cere Poliţiei Rutiere verificări în ceea ce priveşte firma care a efectuat transportul.

Un număr de 18 persoane şi-au pierdut viaţa în tragicul accident din Muntenegru, acestea aflându-se într-un autocar în care erau pasageri români şi care s-a prăbuşit într-o prăpastie, potrivit ultimului bilanţ transmis luni de celula de criză organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Update:

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul dimineţii, avionul militar pus la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale a ajuns la Podgorica, iar echipa consulară mobilă alături de echipa medicală sunt în curs de evaluare a stării de sănătate a cetăţenilor români răniţi.

Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, reamintim că Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259. Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză.

Un autocar cu 50 de pasageri, printre care si turisti romani, s-a prabusit intr-o prapastie de 30 de metri in Muntenegru.

Din primele informatii, soferul a pierdut controlul volanului la iesirea dintr-un tunel, a rupt balustrada de la marginea soselei si s-a prabusit in prapastie, conform Digi 24.

Mai multe persoane si-au pierdut viata si printre victime ar fi vorba si de romani, potrivit In Serbia, care citeaza presa locala.

Televiziunea de stat din Macedonia anunta ca 16 persoane si-au pierdut viata si alte 32, printre care si un copil, au fost ranite. Salvatorii incearca sa gaseasca alti trei pasageri.

Politia din Podgorica a confirmat pentru Digi24 ca trei dintre passagerii care au decedat sunt romani.

Ambasada Romaniei la Podgorita a fost informata cu privire la tragicul accident rutier care a avut loc in Muntenegru, se arata intr-un comunicat al Ministerului roman de Afaceri Externe, remis Ziare.com.

„O echipa consulara s-a deplasat la locul accidentului. Ambasadorul Romaniei se afla deja la spitalul la care sunt internati o parte dintre cetatenii romani. Reprezentantii misiunii diplomatice se afla in permanenta legatura cu autoritatile locale si sunt pregatiti sa ofere asistenta si protectie consulara”, mentioneaza sursa citata, fara a oferi detalii suplimentare.

Ambasadorul Romaniei in Muntenegru a declarat pentru Stirile ProTV ca 15 romani au murit in accidentul de autocar care a avut loc duminica pe o sosea dintr-o regiune montana.

„Majoritatea ranitilor au rani foarte grave. Printre ei se numara si un copil”, a declarat, la randul sau, un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin, pentru televiziunea de stat muntenegreana RTGC.

Autocarul ar fi fost inmatriculat in Romania. Un elicopter medical si mai multe ambulante se afla la fata locului. La locul accidentul s-a deplasat si prim-ministrul sarb, care detine si functia de ministru de Interne, Ivica Dacic.

Accidentul a avut loc langa manastirea Moraca, pe autostrada Podgorica – Kolasin.

 

Lasati un comentariu