Caravana Culturală a ajuns la Carei

• publicat la: 4 iunie 2013
Caravana Culturală a ajuns la Carei

Caravana Culturală Sătmăreană a poposit marti,4 iunie, la Carei. Centrul Județean de Promovare a Tradițiilor în colaborare cu Casa de Cultură Carei și Biblioteca Municipală Carei au prezentat un spectacol artistic multicultural. Evenimentul a debutat cu o suită de dansuri codrenești interpretate de Ansamblul Ceatăra al Casei de Cultură Carei, instructor Adrian Pașca.

Prezentarea revistelor Citadela și Confluențe editate de Centrul Județean de Promovare a Tradițiilor a fost făcută de Aurel Pop. A fost de asemenea prezentată și ultima apariție editorială semnată de cunoscutul om de cultură amintit, „Eternitatea prin poezie”, carte ce cuprinde între paginile sale date bibliobiografice a 28 de poeți sătmăreni trecuți în eternitate, printre care se află și careienii Corneliu Bala (Gabriel Rațiu) și Fényi István.

Evenimentul a continuat cu un montaj francofon interpretat de elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Carei, coordonați de prof. Belteki Francisc și prof. Nicoleta Latiș. Momentul artistic a cuprins mai multe piese muzicale din repertoriul muzical francez, interpretate de grupurile vocale ale claselor a VI-a B, a VII-a B și a VIII-a B, soliste vocale fiind Patricia Cociorvă, Iulia Stancu și Larisa Latiș. Szabo Steven, Alexandra Todoran și Teodora Mihuț, elevi în clasa a V-a A au interpretat sceneta în limba franceză „Maitika”.

Finalul spectacolului a aparținut trupei de dansuri „Danko Pista”, care au interpretat un colaj de dansuri tradiționale rrome.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu