Două mame au primit bebeluşi diferiţi la maternitate

• publicat la: 22 iunie 2013
Două mame  au primit bebeluşi diferiţi la maternitate

Angajatii Maternităţii Onesti au comis o greseala ce ar fi putut schimba soarta bebelusilor care au fost incurcati la externare. Mamele acestora, care au nascut in aceeasi zi, au plecat acasa cu nou-nascutul unei straine.

Desi femeile si-au dat seama a doua zi ca bebelusii lor au fost incurcati, ele au fost nevoite sa astepte o luna pana cand au fost gata testele ADN care au stabilit identitatea celor mici, arata Adevarul.

Femeile au povestit ca au trecut printr-o situatie dramatica, fiind nevoite sa aiba, o luna intreaga, grija de un copil care nu era al lor si de care s-au atasat in final. Mamele sunt socate chiar si acum, chiar si dupa ce si-au primit bebelusii adevarati inapoi.

Este vorba despre Ionela Neaga, in varsta de 32 de ani, si Ramona Stefan, de 20 de ani, care au nascut in aceeasi zi, la Maternitatea din Onesti, doi baietei sanatosi, respectiv Eduard George Neaga cu o greutate de 3,400 kg si Elian Mihaita Stefan, care cantarea 3,350 kg.

Tinerele, stand in acelasi salon, au legat relatii de prietenie si au facut schimb de numere de telefon. Cei doi bebelusi purtau bratari cu numele corecte inscrise, insa asistentele, din neatentie, la externare au inversat copiii intre ei, iar femeile au plecat acasa cu un nou-nascut care nu era al lor.

A doua zi dupa externare, Ionela Neaga a constatat ca pe bratara baiatului ei scria „Stefan”, asa ca a sunat-o pe colega ei de salon care i-a confirmat ca pe bratara celuilalt micut scria „Neaga”. Au mers la spital, unde li s-a spus ca trebuie sa astepte timp de o luna rezultatele testelor ADN.

Cele doua mame au marturisit ca a fost o perioada de cosmar, pentru ca nu stiau daca au fost incurcati doar bebelusii sau daca si numele au fost scrise gresit. In final, dupa nenumarate analize si zeci de milioane de lei cheltuite, rezultatele au confirmat ca pruncii ajunsesera in familii gresite. Atunci, cele doua femei s-au intalnit si au facut schimb de bebelusi.

Acum, conducerea spitalului sustine ca ii va sanctiona disciplinar pe cei responsabili pentru aceasta incurcatura, iar politia a deschis o ancheta pentru neglijenta in serviciu. De asemenea, deoarece s-au imbolnavit din cauza stresului, femeile intentioneaza sa dea maternitatea in judecata.-ziare.com

Lasati un comentariu