Festivalului Mămăligii va avea trei secțiuni

• publicat la: 18 iunie 2013
Festivalului Mămăligii va avea  trei secțiuni

Ediția din acest an a Festivalului Mămăligii va avea în premieră trei secțiuni, pe lângă mămăligă, vor fi secțiuni și de bogracs și produse de patiserie. Echipele participante vor trebui să convingă un juriu format din bucătari renumiți pentru a câștiga marele premiu.

Festivalului Mămăligii va fi organizat  de Consiliul Judeţean, după ce anul trecut a fost parte a Proiectului “Tur gastronomic in judeţele Szabolcs – Szatmar – Bereg şi Satu Mare”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007 – 2013.

Dacă anul trecut, concursul de mămăligă a fost câştigat de echipa „Codru” din Ardud, anul acesta se anunţă o concurenţă foarte puternică. „Trebuie să profităm de orice oportunitate de promovare a culturii şi a produselor tradiţionale. Festivalul Mămăligii este un instrument de promovare a bunătăţilor culinare din judeţul nostru şi dacă prima ediţie a fost organizată din fonduri europene, nu am abandonat acest festival şi îl vom organiza an de an”, a declarat Adrian Ştef.

Festivalul Mămăligii va fi completat de Festivalul Pălincii, care va avea loc tot de Ziua Județului. Astfel va fi o îmbinare între două produse tradiționale ale județului Satu Mare, între două branduri pe care Consiliul Județean le promovează.

 

 


Lasati un comentariu