“În dulcele stil…modern”, concurs ce aduce noi premii elevilor careieni

• publicat la: 22 iunie 2013
“În dulcele stil…modern”, concurs ce aduce noi premii elevilor careieni

              În luna mai 2013, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare a organizat a IV-a ediţie a Concursului naţional de creaţie “În dulcele stil…modern”, concurs cuprins în calendarul activităţilor educative naţionale.

              Concursul a cuprins  trei secţiuni:

1.                  secţiunea Creaţie, cu subsecţiunile: Poezie, Proză  scurtă, Eseu tematic

2.                  secţiunea Arte vizuale  TICsau Videopoezie( prezentare –  Pagină Web, Microsoft Office Power Point, Pro Show, Movie Maker etc.)

3.                  secţiunea Revistă  şcolară

Videopoezia este un gen relativ recent, imagine, sunet şi cuvânt, în  plină  expansiune. Scurtmetraje poetice, unele merg în prelungirea textului literar, ca un metatext, cu un alt cod, limbajul vizual; altele fac din text un pre- text,  pentru a construi o parabolă.

Această subsecţiune a avut ca temă ,,Moştenirea lui Galileo Galilei – Schimbări de paradigmă’’.

              Datorită ineditului pe care această secţiune  îl propune, două grupe de elevi din clasa a IX-a A, ai Liceului Teoretic din Carei, elevi sensibili şi talentaţi, dar ancoraţi deplin în realitatea pe care dezvoltarea tehnologică ne-o impune, s-au înscris cu proiectele pe care le-au gândit, muncit  şi retuşat cu multă migală, sub îndrumarea doamnei profesoare Liliana Sorian.

              Talentul şi creativitatea de care au dat dovadă îmbinând poezia cu celelalte arte şi folosindu-se de avantajele pe care le oferă computerul, le-au fost răsplătite pe final de an şcolar. Astfel, premiul al II-lea a fost obţinut de elevii Coşarcă Dan , Ilieş Elisei, Florin Tămaş şi Struţui Benjamin, iar premiul al III-lea de elevele Bianca Brisc , Aurora Ciută şi Andrada Spanci .

             

 redactia

 

Lasati un comentariu