Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

• publicat la: 10 iunie 2013
Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Duminică, 9 iunie a.c., poliţiştii rutieri au fost la datorie pe principalele artere de circulaţie din judeţ, pentru prevenirea accidentelor grave şi responsabilizarea tuturor participanţilor la trafic în sensul respectării normelor rutiere.

            Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate cu amenzi de peste 8.000 lei, iar trei şoferi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

            Este cazul unui bărbat de 35 de ani ce a condus autoturismul în localitatea Prilog, deşi consumase băuturi alcoolice, fiind însă surprins în trafic de poliţiştii formaţiunii rutiere din Negreşti Oaş. Testarea cu aparatul etilotest a relevat în cazul conducătorului auto o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul fiind condus şi la spital pentru recoltare de probe biologice şi stabilirea îmbibaţiei de alcool din sânge.

            Pe numele lui Ioan V. poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

            Alţi doi sătmăreni sunt anchetaţi de poliţişti pentru conducerea unor mopede fără deţine permise de conducere de nicio categorie. Duminică dimineaţa, pe DJ 108 M, în Andrid, patrula de siguranţă publică formată din poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti şi ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, au oprit pentru control mopedul condus de Nicolae F., de 35 de ani.

            Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu poseda permis de conducere de nicio categorie, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

            Şi poliţiştii din Livada, derulând în intervalul 17.00 – 23.00, acţiuni  pe linie rutieră în raza de competenţă teritorială, au identificat în trafic, pe D.C. 9, un tânăr de 24 de ani ce conducea un moped. Şi în acest caz, în urma verificărilor a rezultat că persoana surprinsă de echipajul rutier în localitatea Dumbrava, nu deţinea permis de conducere.

            Călin B. este cercetat penal pentru conducere fără permis.

Lasati un comentariu