Marele pericol ascuns de carnea pe care o consumăm

• publicat la: 15 iunie 2013
Marele pericol ascuns de carnea pe care o consumăm

Carnea pe care o consumăm provine de la animale care mănâncă o hrană nu tocmai sănătoasă. Un studiu recent in domeniu arată că porcii hrăniti cu organisme modificate genetic se imbolnăvesc din această cauză.

Studiul a fost făcut de un organism american in domeniu (Institute of Health and Environmental Research), specialistii implicati in studiu arătând că porcii hrăniti cu organisme modificate genetic au suferit din această cauză, prezentând si un risc crescut de a face o inflamatie gravă a stomacului, scrie inquisitr.com.

De asemenea, alte studii precedente au arătat că organismele modificate genetic pot provoca si insuficienta functionarii unor organe ale animalelor,carnea  pe care o consumam fiind si ea afectata din aceasta cauza. Noul studiu este unul facut pe 168 de porci, animalele fiind studiate timp de mai multe luni. Unele animale au mancat hrana normala, iar altele au primit organisme modificate genetic.

După ce au fost sacrificate, acestea au fost analizate in detaliu de experti. Stomacul a avut cel mai mult de suferit in urma primirii hranei cu organisme modificate genetic. Rezultatele acestor analize arata cat de daunatoare pot fi organismele modificate genetic pentru animale, insa specialistii care au facut studiul spun ca este nevoie de analize detaliate facute pe o perioada mai mare.

In ultimul timp, au aparut inclusiv acuzatii privind infectarea carnii din cauza mancarii nesanatoase pe care o primesc animalele.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu