Preparate de vară uşoare, rapide şi răcoritoare

• publicat la: 19 iunie 2013
Preparate de vară uşoare, rapide şi răcoritoare

Vara, datorită varietăţii de legume şi fructe proaspete, te poţi bucura de preparate delicioase şi sănătoase, fără a zăbovi prea mult timp în bucătărie.

Chiar dacă este sezonul vacanţei, nu-ţi poţi refuza un meniu cu mâncăruri gustoase, care se prepară rapid. Avantajul reţetelor de vară este acela că poţi valorifica sumedenie de fructe şi legume poaspete de sezon şi poţi prepara, în doar câteva minute, un meniu uşor şi gustos.

Salată orientală de vară

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, o salată verde, 8 ridichi, 3 legături de ceapă verde, 3 roşii, 2 castraveţi, 2 ardei graşi, 2 ouă fierte tari, o lingură oţet, 2 linguri ulei de măsline, pătrunjel.
Preparare: Fierbe cartofii în coajă, apoi curăţă-i de coajă şi taie-i cubuleţe, într-un castron. Taie rondele roşiile, ridichile, ceapa, ardeii şi castraveţii, apoi adaugă-i peste cartofi. Spală bine salata verde, mărunţeşte-o cu mâna, apoi adaugă sare, oţet, ulei, ouăle tăiate rondele, pătrunjelul mărunţit, după ce a fost spălat.

Sos „de îngheţată”

Ingrediente: 2 linguri cremă de brânză simplă, 1/3 ceaşcă de îngheţată de vanilie, topită, 2 linguri suc de portocale, zahăr pudră, 1/4 ceaşcă frişcă.
Preparare: Se amestecă crema de brânză cu îngheţata topită, sucul de portocale şi zahărul într-un castron. Se adaugă apoi frişca şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Se dă preparatul la rece, o oră, timp în care ingredientele se întrepătrund. Sosul de îngheţată se poate servi cu căpşuni, felii de piersică sau alte fructe.

Shake cu vişine/continuare pe incomemagazin.ro

Lasati un comentariu