Prof.Magdalena Nicolcescu,tânără pensionară după 36 de ani petrecuţi la acelaşi liceu

• publicat la: 20 iunie 2013
Prof.Magdalena Nicolcescu,tânără pensionară după 36 de ani petrecuţi la acelaşi liceu

În 1977, proaspăt absolventă a Facultății de Fizică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, orădeanca Magdalena Nicolcescu primește repartiție guvernamentală  în Carei, la Liceul Industrial Nr. 1 din localitate (actualul Colegiu Tehnic „Iuliu Maniu”).A intrat în clădirea liceului în 1977 şi de atunci a simţit că locul ei este acolo.

Obișnuit ca tinerii să plece spre locurile natale, directorul de atunci, prof. Galiș Lazăr, o întreabă cât are de gând să rămână aici. Răspunsul a fost unul premonitoriu: „Până la pensie”. Și atât a rămas.

În 1997 obține gradul didactic I. În anul următor devine șefa la Catedra de Științe. A fost timp de 8 ani membră în Consiliul de Administrație al școlii, iar din 2006 coordonează Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității (CEAC). Sunt date seci care demonstrează că atunci când ai un crez și muncești cu seriozitate și responsabilitate, țelul fixat devine realitate.

36 de ani în învățământ au însemnat tot atâtea generații de elevi cărora le-a insuflat, mai mult sau mai puțin, dragostea pentru materia pe care o preda, fizica, dar mai presus de toate a fost foarte apropiată de sufletul elevilor. Mereu găsea o vorbă de încurajare, o dojană blândă pentru a nu uita că rostul nostru al învățăceilor era să ne desăvârșim învățând. Participă cu aceeași energie debordantă și la activitățile extrașcolare, excursii sau evenimente sportive la școală. O regăsești mereu peste tot, deși nu era mereu ușor fiind și mamă a patru copii, două fete și doi băieți gemeni.

Cred că ceea ce o caracterizează perfect este motivația pentru care a vrut să ajungă profesoară: „Am vrut să lucrez cu tineri pentru a rămâne tânără”.   Și a reușit.

Dirigintă la clasa a XIII-a a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu,clasă terminală,şi-a luat rămas bun de la şcoală împreună cu  elevii săi.După 36 de ani de activitate neîntreruptă,prof.Magdalena Nicolcescu a decis că a  venit vremea  să se retragă.

La festivitatea de absolvire a promotiei 2012-2013,directorul Adrian Michovschi,fost elev,   i-a înmânat o Diplomă de Merit pentru  o viaţă frumoasă inchinată şcolii, pentru rezultatele obţinute in educarea atâtor generatii,pentru toată activitatea depusă de-a lungul celor 36 de ani de catedră.

Nicoleta Latiș, fostă elevă

comentarii

de Ocean la 21 iunie 2013 - 03:54

Dumnezeu sa ii dea viata lunga, sanatate, si sa poata avea numai bucurii in urma pensionari. D-zeu so azute, asa cum a facut si ea cu generatii intregi de copii.

Lasati un comentariu