Regim dictatorial impus de UDMR Carei

• publicat la: 10 iunie 2013
Regim dictatorial impus de UDMR Carei

Sedinţa extraordinară de luni 10 iunie 2013 a fost una deosebit de scurtă şi de incisivă in acelasi timp.  Au fost prezenţi toţi consilierii,preşedinte de şedinţă fiind Marius Ciucoş.

Inaintre de dezbaterile referitoare la unicul punct ,consilierul Dan Bontea a solicitat includerea punctului Diverse pe ordinea de zi pentru a prezenta  o situaţie de interes local,  recent apărută.

Propunerea consilierului USL a fost respinsa in bloc de consilierii UDMR,  fără nici măcar o motivaţie din partea lor !

Explicatia a venit la sfârşitul şedintei,  după votarea in unanimitate a închirierii păşunii către cele două asociaţii de creştere a animalelor din Ianculeşti,când primarul s-a adresat consilierului Bontea astfel:”Dacă Bontea vrea să discutăm anumite probleme, îl aştept în biroul meu să discutăm în mod particular”.

Lipsa posibilităţii de diseminare a probelmelor de ordin particular versus cele de interes local nu este  de dată recentă,o abordare asemenătoare având şi viceprimarul Keizer la propunerea din cursul anului trecut  de discutare a situaţiei echipei de fotbal Victoria Carei,când de asemenea consilierii au fost invitaţi în biroul dumnealui pentru discuţii în particular.

Lipsa de transparenţă în discutarea problemelor careienilor solicitată de consilierii aleşi prin vot democratic este din ce  în ce mai pregnantă în cadrul Primăriei Carei,tocmai prin primarul oraşului,Kovacs Eugen.

Consilierii nu se aşteptau ca problemele cetăţenilor să nu suscite chiar nici un interes din partea consilierilor UDMR şi a celor doi primari.

Intrebaţi fiind despre cum percep această  intenţie a  consilierilor UDMR de a bloca o dezbatere in CL  a nevoilor careienilor, aleşii locali consilierii şi-au exprimat un punct de vedere.

Consilierul Ilie Ciută(USL) a precizat:

„Pe mine nu mă mai miră nimic  dar nu mi se pare normal să respingi o solicitare a punctului Diverse la care se discută probleme ridicate de către cetăţenii acestui oraş.  Consider acest lucru ca un afront adus careienilor care ne-au trimis în Consiliu tocmai pentru a-i reprezenta”.

Consilierul Adrian Bucureştean(USL)

După părerea mea,consilierii de la UDMR ….dau în prostie dacă pot să spun aşa. E jenant să respingi aşa ceva, e penibil. Pe această cale ţin să anunţ colegii de la UDMR că subiectul ce doream să-l abordam  la Diverse era legat de cişmelele din oraş şi nu de faptul că unii viceprimari nu doresc prezenţa naţionalei de fotbal a României şi Ungariei la Carei”.

Consilierul Dan Bontea(USL)

Chiar nu pot să înţeleg de ce la o şedinţă de Consiliu nu se  doreşte discutarea problemelor de interes public.  Sunt consternat  de reaua intenţie a colegilor de la UDMR care creează impresia că ei ignoră de fapt problemele careienilor, nedorind ca acestea să fie discutate în mod public.  Mă jigneşte abordarea şi propunerea primarului Kovacs de a discuta aceste probleme in mod particular,  ascunşi într-un birou şi ca urmare nu am dat curs invitaţiei”.

Consilierul Hago Aron( UDMR)

Eu am votat împotrivă pentru că ni s-a spus că la şedinţele extraordinare nu este punct de Diverse. Numai din cauza asta am votat împotrivă.

Consilier Alina Mocanu(USL)

Şi eu am dorit ca să existe un punct Diverse pentru a readuce în atenţia executivului necesitatea efectuării unei dezinsecţii în oraş,contra ţânţarilor şi a căpuşelor.  Mi-ar fi plăcut să putem discuta această problemă, la solicitarea unor cetăţeni”.

Venig Gabriela,consilier UDMR

Am considerat că la  şedinţă extraodinară nu este punct de Diverse.  M-am gândit că nu demult ne-am întâlnit şi vom mai avea o şedinţă în această lună şi de aceea am votat împotrivă.

Consilier Ionuţ Oneţ (USL)

În mod normal trebuia ca să se accepte introducerea punctului Diverse pe ordinea de zi. Aceasta este părerea mea.

Profitând de faptul că deţin majoritatea în Consiliul Local,consilierii UDMR au votat la şedinţa de astăzi împotriva solicitării consilierului Dan Bontea de a  introduce  pe ordinea de zi a punctului Diverse.

Vă reamintim că în municipiul Carei avem un primar ales din partea formaţiunii UDMR al cărei preşedinte este şi de asemenea avem un viceprimar de la aceiaşi formaţiune UDMR  în condiţiile în care  românii din Carei sunt  în proporţie de 44%.  Consiliul Local Municipal este format din 11 consilieri UDMR si 8 consilieri USL.

Pentru alegerea lui Keizer Ludovic ca viceprimar a fost  scos de pe ordinea de zi a şedinţei din 27 iunie 2013 punctul privind alegerea viceprimarului, acesta fiind  plecat  în concediu( vezi aici)

În concluzie,suntem singurul oraş din România în care o etnie ce reprezină de 44% din totalul locuitorilor  nu are un reprezentant la nivelul executivului.

Mai mult,la nivel de Comisii de Specialitate din cadrul CL ,toti preşedinţii de comisii sunt de la  UDMR,  unii dintre ei neavând nici măcar studii de specialitate sau superioare!

Deasemenea, vă reamintim că nici până la această dată  Asociaţia Culturală din care face parte şi un consilier UDMR care a accesat proiectul de tipărire a unui ghid turistic intitulat “Traseul legendelor sătmărene”  nu a formulat nici un fel de scuze la adresa cetăţenilor români ,jigniţi şi discreditaţi în paginile acesteia.

Nici măcar  preşedintele UDMR, primarul în exerciţiu Kovacs Eugen  nu manifestă nici o intenţie de a îşi exprima regretul,afirmând că  Să aşteptaţi acum ca să condamnăm cartea mi se pare forţat”, fapt menţionat la şedinţa din 11 februarie 2013.

Daniela Ciută

comentarii

de VASI la 10 iunie 2013 - 17:26

Astia sunt nebuni,sa nu accepti tu introducerea pe Ordinea de zi la Diverse a unei probleme de interes public ???Da cine dracu se cred astia???
D-le, Ciuta de ce nu ati dat cu ei de toti peretii.Nu au un pic de respect fata de careieni.

de de janika la 10 iunie 2013 - 17:56

Si sedinta asta extraordinara, a fost facuta pt.consilieri Udemerist (lingai), sa mai pune un banuti in buzunar!!!! Pe astea nu-l intereseaza soarta,oamenilor din oras!!! cum nu-l intereseaza pe Laicika,SPORTUL Careian!!! Oare pe el de unde cunoaste lumea/ din pacate el a uitat,cine afost!! si prin fotbal, unde ajuns!!!!!!!!! PACAT!!!!!

de de janika la 10 iunie 2013 - 18:18

Daca asi fii in locul USListilor n-as mai participa la sedinta, ca nici asa nu sint bagati in seama!! bataie de joc!!

de Eniko la 10 iunie 2013 - 18:37

Eu as participa mereu ca sa nu ii las sa isi faca jocurile murdare si sovine!
De ce popa reformat umbla din casa in casa dupa copii la gradinita care se face la fosta scoala 4? ildi si levi sa poate sa traga sforile iar pe copii romani sa invete la ei poezii in limba maghiara si apoi sa spune ca minoritate magyara nu are drepturi si cere alti banii care apoi se duc in buzunarele lor fara sfirsitul!!!!numai interesul dupa bani este la udemeristii si pentru asta calca si pe magyarii in picioare!BIne face USL ca nu se lasa si au mare noroc cu domnul Ciuta ilie ca tine parte la toti oamenii fara sa conteze etnie si culoare

de de janika la 10 iunie 2013 - 19:17

Daca USL-u participa la sedinta,Udemeristi fac ce vor,ei propun si tot ei voteaza,normal ce dicteaza din biroului Nr1 BEKO NR2 KOVACS Nr3 KAJZER, si daca n-ar participa, macar ar boicota sedinta. Si hai sa propun ceva,hai sa ne adunam noi cetatean a orasului,sa numai platim nimic catra primarie, si atunci vom vedea cate sedinte extraordinare va mai fii??

de careian la 10 iunie 2013 - 19:19

vin tatarii!

de careianul la 10 iunie 2013 - 19:37

@janika.Kedves Janika .Acesta este o ideie foarte foarte buna.Dar ar fi si mai bine sa ne unim ,si sa ne consultam anpreuna cu consilieri nostri si sa facem ceva pentu binele orasului si sa gasim alti primari de treaba care nu ne ignora si nu ne distruge orsul.

de careianul la 10 iunie 2013 - 19:39

vroiam sa zic orasul.

de Horia Mărieș la 10 iunie 2013 - 19:41

Nu comentez refuzul consilierilor UDMR de a discuta DIVERSE la o sedinta extraordinara. Fiind majoritari, ei pot vota orice.
Daca vor să mănânce rahat începând chiar de mâine, în frunte cu primașul, ei pot vota chestia asta în CL, fiindcă sunt majoritari. Este dreptul lor să mănânce rahat, este un drept garantat de Constituție. De gustibus non disputandum.

*** Vreau să întreb totuși dacă înainte de votul privind închirierea pășunii, primarul a reușit să lămurească, bazat pe copiile xerox ale colile de Carte Funciară Carei (Nagykárolyi Telekönyv) ce s-a întâmplat cu cele 128 de ha de pășune care aparțineau ianculeștenilor în anul 1937.***

*** Vreau să întreb totuși dacă primarul Kovács cunoaște legea. De exemplu articolul de lege citat mai jos.
Dacă cunoaște legea, atunci de ce nu impune secretarului unitatii administrativ-teritoriale Primăria Municipiului Carei respectarea ei? ***

„Legea 215/2001 a administraţiei publice locale actualizata si republicata in Monitorul Oficial nr. 123 din 20.2.2007
CAPITOLUL II
Consiliile locale
SECTIUNEA a 3-a
Functionarea consiliului local
Art. 42
(7) In termen de 3 zile de la terminarea sedintei, secretarul unitatii administrativ-teritoriale afiseaza la sediul primariei si, dupa caz, *** pe pagina de INTERNET a unitatii administrativ-teritoriale *** o copie a procesului-verbal al sedintei.”

de de janika la 10 iunie 2013 - 19:59

Tu crezi ca ai putea sta de vorba cu niste oameni,( reformati),prost incapatinati ca astea.Cand spun ca nu aduc investitor in oras, ca nu avem forta munca in oras.Cati someri? cati oameni fara loc de munca?cati oameni fac naveta in alte localitati? Si sti de ce nulintereseaza? sa nu aibe concurenta. ca sa bate joc de oameni a orasului!!!!!

de careianul la 10 iunie 2013 - 20:44

Eu cred ca si antre ei gasim oameni cu bunavointa ,dar daca nu atuncea anseamna ca au fst alesi de catre noi din gresala si degeaba.

de Ocean la 10 iunie 2013 - 20:52

Foarte bine a zis Adi Bucurestean udmr Careian da in prostie, s-au mai bine zis ei sunt chiar atit de prosti, sau ei fac tot cea ce li se comanda, comanda care vine direct din partea lui D-mn Primar. Acest personaj pe numele lui adevarat Eugen, a pus stapinire pe acest mic oras, s-au ma bine zis pe aceasta mina de bani, atitia banuti nu a visat el in Asuajul sau. UDMR-ul nostru este de cea mai mare rusine ce fac, nui frumos .Ciuta inpreuna cu citiva consilieri incearca tot posibilul sa ajute cetateni, dar de D-mn Primar nu se poate. Oare de ce.?

de coriolan la 10 iunie 2013 - 20:53

In tot raul este si un bine!Ati observat, in foto, ca in fundal a aparut steagul si nu unul ci DOUA! Ii propun,primarului si vice-ului, sa faca schimb de locuri cu cei de la USL! Prea nu li se potrivesc acele culori!

de careianul la 10 iunie 2013 - 20:58

Care sant acesti consilieri care incearca tot posibilul sa ajute cetateni Careiului sim sant anpiedicati de Eugen care numai domn nu este .

de pestele la 10 iunie 2013 - 21:08

tulipanii au ales sa puna lupul de paza la turma de oi.
ce au dorit au capatat asa ca sa nu se mai vaiete ca nu le merge bine.
cei doi tulipanosi sefi se lauda pa unde pot ce relatii au iei la oamenii legii si ca lor si asa nu li se poate intampla nimica.
numa ca uita ca asa gandea si nastase sau poate el nu avea casa luata in mateszalka?
csiribirilaicica dapoi sa duci tu oamenii din carei sa lucreze la frumusete de casa in mateszalka?!
daca osa afle cineva atunci ce spui?!iar plingi apoi la jenoke sa puna la tine de vicele ca altfel ajungi la matura si lopata?!
bine spune jenoke ca a dat la tine o paine si tu nu faci nimika!

de de janika la 10 iunie 2013 - 21:15

Voi nu vedeti?din cauza lor,nu avem locuri de munca in localitatea noastra? incepand cu oras meneger Beko.Asa fabrica,(vorbind ca capacitate cu locuri de munca),Artrebui sa avem la toate intrarile in oras.Atunci nimeni nar bate joc de angajati, cu niste salari rahati,sau cu lozinca ,daca nuti place pleaca sau daca nu , te dam noi afara.

de Ocean la 10 iunie 2013 - 21:53

Ciuta pe citi nu a ajutat, in primul rind copii, Daniela la fel cite familii nu a ajutat , Bucurestean se inplica foarte intens in problemele Romilor, Mocanu citi copii nu a ajutat. Acesti oameni au facut multe pentru semeni lor. Da stau si ma intreb D-mn Primar poate sa zica pe cine a ajutat, inafara de el.

de Horia Mărieș la 11 iunie 2013 - 08:18

„Hotărârile Consiliului local Satu Mare sunt afişate în vederea consultării la avizierul Primăriei Satu Mare şi publicate pe site-ul instituţiei http://www.satu-mare.ro – Acte cu caracter normativ – în secţiunea CONSILIUL LOCAL, cf. Legii nr. 215/2001. Secretar, Mariana Suciu”

Anunț publicat azi într-unul din ziarele sătmărene.

Mai învățați și Dvs câte ceva de la alții, D-le primar Kovacs.

Se poate învăța, chiar și la vârsta și cu IQ-ul Dvs.

Dacă vrei, poți!

de Maricica la 11 iunie 2013 - 09:28

la Satu Mare e mereu pe faza DGA care ia din presa….certurile dintre interlopii din Carei si cauta si acum dovezi in acest sens dar cand presa careiana ofera dovezi pentru FALS in acte publice LA Primaria CAREI cum se face ca DIRECTIILE ANTICORUPTIE SE FAC CA NU VAD FARA OCHELARI?
http://www.buletindecarei.ro/2013/04/comunicatul-garzii-de-mediu-arhitectul-peisagist-nu-recunoaste-inventarul-spatiilor-verzi.html

de pensionar la 11 iunie 2013 - 11:00

primarul kovacs da un interviu la un ziar satmarean in care spune ca cei de la USL doresc doar sa faca scandal si Festival,uitand de episodul recent in care venirea satenilor din Ianculesti pentru a asista la sedinta in care incerca sa le fure pasunea l-a determinat sa convoace TOATE fortele de ordine din oras ca sa ii intimideze.Dar se pare ca cel las si fricos a fost tocmai el care a fugit pe usa din spate inainte cu 5 minute de sedinta.Scuza invocata a fost mai mult decat penibila mai ales ca a doua zi chefuia cu consoarta la festivalul svabilor!
Minciuna are picioare scurte jenica draghe si nici nu stii cite stiu careienii derspre tine inca de pe cand ai venit sa stai in casa nationalizata de la kovacs zoli fotograful si pe care ai renovat-o cu muncitorii de la cooperatie si pentru care nu ai avut nici un pahar de apa!
Stai linistit ca stim chiar mai multe decit crezi tu indiferent pe unde iti arunci minciunile si indiferent cum te lauzi cu pilele tale de la DNA si consiliu si prefectura!

de Horia Mărieș la 11 iunie 2013 - 11:47

Mi-a scăpat (am fost „amețit” cu subiectul total neesential numit discutia despre „Diverse”) un amănunt din articol: în C.L. s-a întâmplat „votarea in unanimitate a închirierii păşunii către cele două asociaţii de creştere a animalelor din Ianculeşti”.

Chiar așa ??? În unanimitate ??? După tot show-ul de până acum ??? Există vre-o explicație logică la acest „fenomen” ??? Fiindcă din lectura articolului nu rezultă nici una!

Cum nu rezultă de altfel din articol nici o explicație logică pentru dispariția, din 1937 până ]n ziua de azi, a 128 – 33,98 = 94,02 hectare de pășune comunală la Ianculești.

Își face oare pomană și mă lămurește până la urmă și pe mine cineva cu privire la cele 94,02 hectare lipsă? Nu de alta, dar ca să nu mor ca și primașul Kovács. Pentru ca să nu mor prost.

de de janika la 11 iunie 2013 - 20:26

Sa micsorat Ianculestu cu 94 hectare de pamant?Oare si Careiu sa micsorat cu cateva hectare? NU stie nimeni unde gazda pamantului? Cam dubioasa traba.Poate Kovacs nare nici o traba cu problema respectiva. Orasul asta a mai avut si alti primari,si consilieri.Cereti socoteala.

de irina la 13 iunie 2013 - 15:02

daca consilierii usl nu se duc la sedinta ,se mai tine sedinta ? intreb nu dau cu parul . si daca nu se mai tine propun sa nu se mai duca ca nici astia sa nu ia de 2 ori pe luna banii de sedinta .ca de aia le tot fragmenteaza sa ia cat mai multi bani de la cei multi si ….care-si platesc impozitele .concetatenii nostri de etnie maghiara nu vad sa-i traga la raspundere pe cei care i-au ales sa-i reprezinte?

de vlad la 13 iunie 2013 - 15:29

daca ar fi regim dictatorial, stimata tovarasa, sa stiti ca nu s-ar supune votului.

de rakouti la 13 iunie 2013 - 19:13

vlad vine de la tulipan?
ca numa la tulipanii lui marko bela si kkmen se mai foloseste lmbajul de tovarasa.
dupa ce ca nici nu sunt inregistrati ca partid uniunea de tulipani se trezi abia acum sa bage in seama femeile si sa le dea voie sa plece de la cratita…
poate mai ciupesc si deacolo ceva bani de la statu roman pe care tot il critica

de CAREIAN la 16 iunie 2013 - 19:34

SA STIE TOT ORASU …CACANARU DE KAKAIZER NU E DE ACORD SA VINA NATIONALA ROMANIEI ANI 90 HAGI SI COMP.LA UN MECI DEMONASTRATIV…ALATURI DE NAT .DIN UNGARIA..DEYTARI…SI COMP…..NEMERNICU ASTA CARE A INGROPAT SI FOTBALU DIN CAREI….

de GYURY la 16 iunie 2013 - 19:36

nu vedeti cum sta taranu de kaizer la sedinte se reazama in cot sa nu adoarma, e cel mai fals om din primarie

de somn usor pe bani nostrii la 16 iunie 2013 - 20:27

Consilieru acela cu bluza rosie parca si el doarme.Si Primarul asa se pare ca a adormit cu foaia an mana.Oare cati bani de sedinta primesc acesti consilieri de la UDMR pentru programul de somn .

de crapu la 16 iunie 2013 - 20:34

consilierii udmr primesc bani ca sa ridice mana si sa nu isi forteze singuru neuron ca poate il pierd si pe ala…..jocurile le fac sobolanii de la etaju doi ajutati de cativa pupincoristi fara coloana da cu obrazu de talpa dupa cate au facut la viata lor.
bine ca de chermezele de la lacu ianculesti nu ziceci un cuvant domanilor si nici de casuta de nebunii pentru…burtosi…

de Karcsi la 16 iunie 2013 - 21:25

care este reteta pentru ca sa putem si noi sa tinem pe copii acasa ca vad ca pentru baiatu de primar de 27 de ani se face fabricuta si la fetita se ia apartamente si pentru ginerele este post in primarie cu peste 40 de milioane salar?????
si noi avem copii si trebuie sa faca naveta la satmar sau se plece in lume si tot acelasi scoala au facut si ei.
cum se poate ca numai pentru unii sa fie locurile de munca si cine nu are neamuri la primarie sa ii ia naiba?!

de de janika la 17 iunie 2013 - 17:57

Pana cand nu o sa aduca investitor in carei,nu vom avea locuri de munca.Ca ei sa nuaibe concurenta,si sa bate joc de muncitori pe bani putini.

Lasati un comentariu