Revizuirea Constituției: Parlamentarii traseişti își pierd mandatul

• publicat la: 13 iunie 2013
Revizuirea Constituției: Parlamentarii traseişti își pierd mandatul

Comisia de revizuire a Constituţiei a decis joi, cu o abţinere, adoptarea unui amendament al PNL, care sancţionează parlamentarii traseişti prin pierderea mandatului.

Astfel, conform amendamentului adus la art. 72, ”calitatea de deputat sau de senator încetează la data demisiei din partidul sau formaţiunea din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii într-un alt partid sau o altă formaţiune politică”.

Săptămâna trecută, PSD s-a abținut de la vot în ce privește acest amendament, făcând astfel imposibilă adoptarea acestuia. S-a revenit însă astăzi asupra votului, iar amendamentul a fost adoptat.

UPDATE Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, joi, și un amendament conform căruia România recunoaşte rolul istoric al Casei Regale, al minorităţilor naţionale, al Bisericii Ortodoxe şi al celorlate culte religioase în constituirea şi modernizarea statului român.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritatea voturilor.

Astfel, după articolul 1, alineatul (1) din Constituție care prevede că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, a fost introdus un nou articol, care în noua lege fundamentală va avea următorul cuprins: „România recunoaşte rolul istoric în constituirea şi modernizarea statului român al Casei Regale, al minorităţilor naţionale, al bisericii ortodoxe şi al celorlate culte religioase”.–cotidianul.ro

comentarii

de iotzou la 13 iunie 2013 - 15:06

e valabil si pentru primari?
atentie la traseul urmat de actualul din Carei:dupa ce a ajuns sef la Noua Democratie cu care a castigat primaria ,partidul s-a desfiintat ,apoi au urmat firmele personale…falimentare..acum e sef la UDMR;aviz amatorilor!

Lasati un comentariu