Suspecţi de furt, depistaţi de poliţişti

• publicat la: 18 iunie 2013
Suspecţi de furt, depistaţi de poliţişti

Două persoane suspectate de comiterea unor furturi din locuinţe şi din autoturisme sunt anchetate de poliţiştii sătmăreni, pe numele lor fiind întocmite dosare penale.

            Poliţiştii din Supur, spre exemplu, au depistat principalul suspect în cazul unui furt comis prin efracţie din locuinţa Nadiei G., din localitatea Supuru de Jos. Partea vătămată a sesizat Poliţia, reclamând că persoane necunoscute i-au pătruns în locuinţă pe timp de noapte şi i-au sustras televizorul şi alte bunuri, în valoare totală de 1.300 lei.

            În scurt timp poliţiştii rurali l-au identificat pe principalul suspect, un tânăr de 28 de ani, din Ghirişa, Imre G., continuând cercetările pentru a recupera şi bunurile sustrase de acesta.

            Şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare anchetează un caz de furt, dintr-un autoturism parcat pe Strada Liviu Rebreanu din municipiu. Suspectă în acest caz este o tânără de 19 ani, A.L., care, profitând de neatenţia conducătorului auto, ce ieşise pentru câteva momente din maşină, a sustras de pe bord un ceas fiscal de taxat tip taxi.

            Poliţiştii au recuperat aparatul sustras, în valoare de 1.000 de lei, iar pe numele fetei au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.       

Acţiuni ale poliţiştilor pe linia prevenirii accidentelor şi a menţinerii ordinii publice

            Luni, 17 iunie a.c., poliţiştii sătmăreni au derulat acţiuni menite a preveni accidentele grave de circulaţie, precum şi evenimentele ce ar putea perturba liniştea şi ordinea publică.

Pe linie rutieră, poliţiştii au sancţionat încălcările normelor legale în domeniu, aplicând peste 200 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare a depăşit suma de 12.000 lei. Fătă permisele de conducere au rămas doi şoferi ce au depăşit cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă sau au efectuat depăşiri neregulamentare.

Tot ieri, poliţiştii Biroului Rutier au verificat dacă sătmărenii respectă prevederile legate de obligativitatea utilizării centurii de siguranţă. Dintre cei 52 de conducători auto opriţi pentru control, s-a constatat că 28 au încălcat aceste reglementări, poliţiştii aplicând amenzi în aceste cazuri.

O altă categorie de acţiuni au fost derulate de patrulele de siguranţă publică şi au vizat sancţionarea tuturor acelor comportamente ce contravin normelor de convieţuire socială sau liniştii şi ordinii publice. Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unor conflicte şi au aplicat, numai pe raza municipiului Satu Mare,  amenzi în valoare de aproape 14.000 lei, urmărind în mod prioritar combaterea prostituţiei şi a cerşetoriei, mai ales în zona centrală a oraşului.

Poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Biroului de Ordine Publică au efectuat luni controale la sediul mai multor societăţi comerciale, context în care s-a urmărit modul în care sunt respectate normele legale privind paza şi protecţia bunurilor. Poliţiştii au verificat dacă unităţile economice au luat măsuri de asigurare a bunurilor şi valorilor prin apelarea la personal de pază atestat profesional ori prin montarea unor mijloace tehnice de alarmare împotriva efracţiei sau camere de supraveghere video.

În mod curent poliţiştii de ordine publică efectuează asemenea controale, mare parte din infracţiunile de furt putând fi prevenite chiar de proprietari printr-o asigurare temeinică a bunurilor şi valorilor deţinute.

Lasati un comentariu