Trei accidente de circulaţie.Unul in Carei

• publicat la: 30 iunie 2013
Trei accidente de circulaţie.Unul in Carei

Trei accidente de circulaţie au avut loc la acest final de săptămână, un biciclist fiind rănit grav, iar alte două persoane suferind leziuni uşoare.

            Primul dintre evenimentele rutiere s-a petrecut vineri, 28 iunie a.c., la ora 11.30, la intersecţia Străzilor C.S. Anderco şi Cerbului din municipiul Satu Mare. Poliţiştii Biroului Rutier, ce au investigat acest accident, au stabilit că Florin S., de 29 de ani, din Vetiş, aflat la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist de 69 de ani, Gheorghe M., din Satu Mare, accidentându-l grav.

            După câteva ore, în aceeaşi zi, un alt eveniment rutier a fost înregistrat pe DJ 193, la Borleşti. În acest caz Vlad M., de 49 de ani, din judeţul Sălaj, conducând un autotractor cu semiremorcă, a accidentat uşor un tânăr de 17 ani,   din Borleşti. Băiatul se deplasa în calitate de pieton, neregulamentar, pe partea carosabilă.

            Atât conducătorilor auto, cât şi victimei le-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii în aceste  cazuri.

            Tot vineri, pe Calea Armatei Române din Carei a avut loc un nou accident, un pasager dintr-un autoturism implicat fiind rănit uşor. Poliţiştii Biroului Rutier din Carei au stabilit că Sorin P., de 41 de ani, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra într-o curte, dar nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, condus regulamentar de Lucian D., de 26 de ani, din Bihor.

            Un tânăr de 25 de ani, ce era pasager pe scaunul din dreapta faţă a autoturismului condus de şoferul bihorean, a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale, stabilindu-se că a suferit, din fericire, doar leziuni uşoare.

            Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

            În cazul celor trei evenimente rutiere poliţiştii continuă investigaţiile pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii acestora.  

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

            În acţiunile derulate de poliţiştii rutieri pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, au fost depistaţi mai mulţi conducători de vehicule ce au încălcat flagrant normele rutiere, alegându-se cu dosare penale.

            Este cazul a doi mopedişi ce au condus asemenea vehicule pe drumurile publice fără a deţine permise de conducere de nicio categorie. Cei doi tineri de 17 ani, au fost depistaţi de poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală 3 Satu Mare şi 8 Gherţa Mică, în trafic, în localităţile Dorolţ şi Valea Seacă, fiind anchetaţi pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

Fără permis a condus şi Jeno N., de 21 de ani, din Satu Mare, fiind surprins însă, de poliţiştii Biroului Rutier, la volanul unui autoturism, pe Strada C.S. Anderco din Satu Mare.

Un alt şofer, de 37 de ani, din Negreşti Oaş, a fost depistat de poliţiştii rutieri din localitate, conducând pe Strada Victoriei, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care nu avea drept de circulaţie pe teritoriul ţării noastre, nu deţinea R.C.A. valabil.

            Pe numele lui Ioan B. au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără drept pe teritoriul României.

 

Lasati un comentariu