UDMR a întocmit un ”raport” defăimător la adresa României

• publicat la: 19 iunie 2013
UDMR a întocmit un ”raport” defăimător la adresa României

UDMR a întocmit un ”raport” defăimător la adresa României. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a întocmit un ”Raport preliminar despre discriminarea și încălcarea drepturilor comunității maghiare din Transilvania”, raport ce ar urma să fie prezentat de către UDMR instituțiilor europene.

Raportul, ce pare mai degrabă o carte de bancuri pentru buzunar, este realizat de către Serviciul de asitență juridică Miko Imre, fondat de către UDMR. Antena 3 a intrat în posesia unei copii a acestui raport care conține informații complet manipulatoare, mincinoase și defăimătoare la adresa României, după cum ne-au obișnuit deja UDMR și Laszlo Tokes. De remarcat în primul rând faptul că UDMR vorbește de comunitatea maghiară din Transilvania, nu din România.

Constatările UDMR din acest ”raport” sunt aiuritoare, fiind simple manipulări și invenții ale căror singur scop este acela de a manipula opinia publică internațională pentru a o sensibiliza cu privire la situația ”precară” în care trăiește comunitate maghiară din România, terorizată de către statul român.

Potrivit Antena 3 în raportul UDMR se menționează faptul că ”Tânăra Sabina Elena, fata cu bentiţa tricoloră, “a vrut să provoace comunitatea maghiară şi să arate dispreţ faţă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni prin purtarea bentiţei”. Afirmația UDMR este de o gravitate maximă și trădează odată în plus profundul dispreț al UDMR la adresa simbolurilor românești având în vedere faptul că blamează un adolescent român pentru că a îndrăznit să poarte un simbol național la școală.

UDMR face vorbire de faptul că în județul Covasna medicamentele se vând cu prospecte doar în limba română. Mă întreb cum ar putea fi vândute altfel dacă limba română este singura limbă oficială de stat. Asta în ciuda disprețului constant pe care UDMR îl arată la adresa limbii române. Evident, UDMR nu suflă o vorbă despre faptul că zeci de magazine alimentare din Covasna și Harghita importă produse alimentare din Ungaria și le vând fără etichete în limba română.

UDMR reclamă faptul că permisele de conducere, certificatele de naștere sau alte documente personale nu sunt emise în limba maghiară. Evident, astfel de documente sunt emise în limba maghiară, însă în țara vecină Ungaria, acolo unde limba oficială de stat este limba maghiară.

Cât privește formularele, UDMR minte pur și simplu (detalii aici). Ceea ce dorește UDMR de fapt este impunerea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat.

În privința paginilor oficiale de internet ale instituțiilor publice din județele Covasna și Harghita UDMR minte cu un tupeu uluitor. Mă întreb de ce nu zice nimic UDMR despre faptul că zeci de instituții publice din Covasna și Harghita au paginile de internet exclusiv în limba maghiară? (Câteva exemple aici, aici, aici, aici și aici, etc.) Cine pe cine discriminează?

Afirmațiile UDMR cu privire la chestiunea paginii de internet a CJ Covasna prezentată de Antena 3 sunt complet mincinoase întrucât pagina de internet a fost accesată în direct de către invitații din studio și s-a putut constata în timp real că aceasta nu avea o variantă în limba română.

UDMR reclamă ca fiind anormală situația în care copii maghiari sunt nevoiți să cunoască sensul cuvintelor ”foarte bine” și ”insuficient”. O, da! Ce barbaritate a României față de micuții elevi maghiari terorizați să cunoască limba oficială de stat a țării care le asigură educația și ai cărei cetățeni sunt.

La fel, UDMR reclamă barbarismul cu care maghiarii din România sunt tratați, aceștia fiind nevoiți să cunoască sensul cuvintelor ”atenție”, ”pericol”, ”incendiu”, ”nu” și ”electrocutare”. Terorism de stat în toată regulă!

Din nou despre modul în care copii maghiari sunt terorizați de faptul că trebuie să învețe, de la o vârstă foarte fragedă, limba oficială de stat în România, limba română. Poate dacă copii maghiari nu ar mai fi îndoctrinați încă de la vârste foarte fragede cu visul Ungariei Mari, operele fascisului Nyirő József sau ale criminalului de război Wass Albert iar părinții lor nu i-ar mai învăța că românii sunt dușmanii lor atunci asta i-ar ajuta să nu mai crească în ură față de România, români și limba română.

Din nou despre cazul Liceului Teoretic ”Szekely Miko” unde UDMR încearcă să acopere o ilegalitate și unde un UDMR-ist, actual deputat în Parlamentul României, a fost deja condamnat la pușcărie cu executare (decizia nu este încă definitivă).

În chestiunea steagului așa-zisului ținut secuiesc UDMR continuă blamarea unui înalt funcționar public al statului român care și-a făcut treaba și a aplicat legea. Manipularea UDMR în această chestiune este dovedită de sentința Tribunalului Covasna.

sursa napocanews.ro

comentarii

de emil la 26 iunie 2013 - 22:19

Obsesia „provocarii” sovinilor unguri prin simbolurile nationale romanesti se recidiveaza la rmdiszno!

Lasati un comentariu