Ziua Eroilor la Carei

• publicat la: 10 iunie 2013
Ziua Eroilor la Carei

Direcția de Cultură a municipiului Carei invită joi, 13 iunie 2013, cu începere de la ora 12.00 la Monumentul Ostașului Român toate organizațiile, instituțiile publice, partidele politice, instituțiile de învățământ și cetățenii municipiului la evenimentele dedicate Zilei Eroilor la Carei, unde va avea loc un parastas de pomenire a Eroilor Neamului și depuneri de coroane și flori în memoria acestora.

In fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Pasti, Biserica  sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. In Bisericile româneşti,sarbatoarea Inaltarii Domnului este si ziua dedicata pomenirii eroilor neamului.

Prin hotararile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 si 2001, sărbătoarea Inălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor si Sărbătoare Naţională Bisericească. Astfel, in această zi ,se face pomenirea tuturor eroilor români cazuti de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate si pentru apărarea ţării si intregirea neamului.

In acest an, sărbătoarea Inălţării Domnului coincide cu sărbătoarea Sfântului Anton de Padova.La Carei,Biserica Sf.Anton de Padova de pe strada Independenţei( fostă strada Gării),  îşi va sărbători hramul,joi 13 iunie,de la ora 17,00.

redacţia

Lasati un comentariu