Accident grav pe fondul oboselii

• publicat la: 11 iulie 2013
Accident  grav pe fondul oboselii

Un accident grav de circulaţie s-a produs în această dimineaţă, după ora 05.00, pe Strada Botizului din municipiu. Victima a fost un şofer de 54 de ani, din Timişoara, care adormise la volan.

            Autoturismul condus de Bela S. a părăsit partea carosabilă şi a intrat     într-un copac de pe marginea drumului, bărbatul suferind leziuni grave şi fiind transportat de urgenţă la spital.

Poliţiştii Biroului Rutier, ce au intervenit de îndată la faţa locului, au stabilit că şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

Atragem atenţia tuturor conducătorilor auto asupra faptului că oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, în care şoferul obosit poate aţipi şi pierde controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă.

Probleme deosebite ridică în această perioadă şi vremea caniculară, astfel încât vă recomandăm să vă planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi să nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.   

Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.

În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

 

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Lasati un comentariu