Cititorii semnalează lucrări de proastă calitate în cartiere

• publicat la: 12 iulie 2013
Cititorii semnalează  lucrări de proastă calitate în cartiere

O nouă sesizare a sosit pe adresa redactiei Buletin de Carei din partea unor cititori nemultumiti de lucrările , mai exact calitatea lucrărilor efectuate în  cartierul MV I.

 La capătul străzii Bujorului este o alee care a fost  modernizată în cadrul proiectului de reabilitare a celor două cartiere.

Nici nu bine au plecat muncitorii spre a „reabilita” restul căilor de acces pietonale, că dalele proaspăt montate  ce compun noul trotuar se surpă. Pe aleea amintită, acestea pur și simplu s-au afundat în nisip.Lucrările de mântuială executate la fundatia ce trebuia să sustină dalele,  au dus la acest rezultat!


Pe o distanță de aproximativ 4 metri,păşesti pe dale miscătoare de zici că eşti pe valurile Dunării. Nu numai că  sunt inestetice,dar sunt şi  periculoase,o adevărată capcană  pentru copii, dar mai ales pentru bătrâni care se pot accidenta în aceste locuri.

Sloganul de tristă amintire „noi muncim, noi nu gândim” s-a transformat în blestemul Meșterului Manole: ziua ce făcea.noaptea se surpa.

Lucrările de de amenajare a căilor de acces fac parte din Proiectul Modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Mihai Viteazu I şi II,având valoarea 3.065.190 lei . 

Dacă  pentru dalele din faţa Monumentului Ostaşului Român Primăria a fost in stare să se mobilizeze pentru scoaterea lor in chiar preajma sărbătoririi Centenarului Gheza Vida,aşteptăm aceiaşi promptitudine in remedierea  situatiei de pe strada Bujorului dar pe cheltuiala celor ce au creat aceste prejudicii.

redacţia

 

comentarii

de careian la 12 iulie 2013 - 08:21

Nu cititorii ar trebui sa semnaleze astfel de cazuri de munca de mantuiala, unde sunt comisiile de receptie a lucrarii? Munca fara cap si unde nu este cap deschidem punga…

de emil la 12 iulie 2013 - 12:34

Se pare ca lucrarile de mantuiala din MV II nu au suparat pe nimeni din acel cartier, din moment ce cititorii reclama doar calitatea proasta a lucrarilor din MV I.
Daca nu credeti, treceti in plimbare! Chiar si din masina se poate vedea cum unele portiuni terminale ale trotuarului au devenit terminatoare pentru pietoni: pietrisul vraiste, dalele imprastiate, bordurile rasturnate etc. De asemenea, sunt blocuri pe langa zidurile carora s-au turnat dale de beton pe tot perimetrul, iar la altele numai ici si colo. Pe Octavian Goga dalele trotuarului au fost dislocate in doua locuri de masina Florisal, care, din motive de lipsa de spatiu – probabil, dar nu garantez!- a trecut peste trotuar, drumul de acces fiind insuficient, se pare. Poate fusese blocat de masini parcate aiurea, la mai putin de 5 m de coltul intersectiei, asa cum prevedea legea circulatiei, poate soferul o fi vrut sa testeze trainicia lucrarilor, cine stie? Fapt e ca dalele sunt dislocate si, cine vrea sa evite un accident, este fortat sa ocoleasca zona, care ocolire devine pe timp de ploaie o plimbare prin noroi. Ce mai, civilizatie de secolul XXI!
Cat despre receptia lucrarilor, ea se va face cu tot atata cap cu cat s-au inceput, mai ales ca termenul de executare a fost deja depasit!

de ilie la 13 iulie 2013 - 09:30

lucrari foarte bune pentru municipiu mai trebuie ceva reparate dar primaria va rezolva

de Horia Mărieş la 13 iulie 2013 - 10:33

Joacă tare numitul Valer Marian. In stilul grupului parlamentar căruia i s-a alipit, adică al pp-dd-kk.

Numai că, şi mai ales în politichia românească, cine sapă groapa altuia, poate cădea chiar el în ea.

http://www.cotidianul.ro/autodenunt-privind-implicarea-lui-liviu-dragnea-in-falsificarea-datelor-referendumului-217980/

Oricum, mentionarea ca generatoare de matrapazlâcuri a firmei SC Tehnic Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte, inclusiv in jud. Satu Mare – careienii din MV I şi MV II ştiu de ce) este relevantă.

Se întrevede oare un nou caz Simota (SC Atomis SRL Petrosani)? Se pare că da.

de covaci la 13 iulie 2013 - 16:36

foarte bune toate proiectele si firmele pe care am ales sa faca lucrarile.
am inceput si eu sa mai pun deoparte pentru copii daca tot nu pot sa am eu casa pe numele meu si nici masina numai cumparata de primarie.
am crezut ca nu o sa ma lase consilierii mei sa bag mana la pusculita orasului dar am rezolvat rapid cu fonduri pentru ei pentru cartea aia nenorocita cu iobagii romani si cu ciubucu de la lacu ianculesti.
pana le dau si lor ceva firimituri de la mine de la masa tac din gura si ridica mana cum vreau eu asa ca ell van intezve!
am adus si pe contabilu de la firma de scaune la consiliu sa steie langa vecinu de pahar si putem sa luam mai departe din banii de la Ponta si Dragnea!
mai pun si pe nevasta lu pesedistusef la castel si apoi am mai rezolvat o tura de banuti.ceilalti sa crape ca nu ma intereseaza pe mine de muncitorii din oras.

de carlos la 20 iulie 2013 - 17:43

avem aici un comentator profesionist , care se pricepe la orice, lucrari, renovari, politica, educatie, si etc, etc,………………
deci de sa sa scriem noi esti tu aici non stop si comentezi tu la orice subiect,mare erudit, om multilateral dezvoltat, de tip vechi

de mucalit la 20 iulie 2013 - 19:28

Pentru Carlos,despre cine e vorba ca nu ne prindem…?

de A.S.U.A.J. la 22 iulie 2013 - 09:41

karlos

Daca „noi” nu mai scrii aici, nu e nici o pierdere, pentru ca acela care ataca „un comentator profesioniat” se pricepe la foarte putine si are un nivel de cultura coborat sub stacheta clasei a VIII-a, in care se facea putina limba latina. Traduc: „etc.” vine de la „et caetera”, care inseamna „si celelalte”. Prin urmare, daca spui „si etc” arati ca nu stii ce inseamna etc (=si celelalte) si mai comiti si un pleonasm, adica un fel de „deontologie profesionala”, „baba batrana”, pentru ca spui „si si celelalte”. Admitand ca este doar o repetitie inutila, ramane eroarea din necunoastere. Ceea ce insa nu confera autorului ei autoritatea de a descalifica pregatirea altora. Cat despre omul multilateral dezvoltat de tip vechi (din cauza lipsei de cunostinte dovedita de karlos pot presupune ca se refera la omul multilateral dorit in epoca „socialismului biruitor ireversibil la orase si sate”, pentru ca nu-l pot credita ca avand cunostinte despre antichitatea greco-romana sau, doamne fereste, despre epoca Renasterii)il prefer pe acela omului „modern” de tip iredentist/autonomist/revizionist/horthyst/hungarist pe care il tot intalnim sub diverse masti cand democratice, cand dictatoriale, dupa cum o cer interesele partidului (unguresc, evident), care exista de la Trianon incoace.

de emil la 22 iulie 2013 - 23:35

Desigur, pentru ca in Carei nu se cunoaste bine limba romana de catre unii etnici unguri, dintre acestia apar neterminati scolar cu veleitati de comentatori, care se imbufneaza cand li se semnaleaza erorile datorate pregatirii subtiri si, cu ifose de primadona ofensata, ameninta ca isi strang jucariile si nu mai scriu. Perfect, aceia fac un serviciu limbii romane scutind cititorii romani de pocirea limbii lor materne. Fiindca nu cred ca va va face cineva pe plac si va transforma Buletinul de Carei intr-o publicatie in ungureste. Dar ia mai pociti si limba de la legelo si imprejurimi, mai scrieti si la foaia lui folegelista si mai lasati limba romana in fagasul ei firesc. Deci, pe scurt, deversati surplusul de sovinism si de ura impotriva romanilor pe foile limbii turano-ugrice, ca aceleia i se potriveste exclusivismul antiromanesc. Si il invit pe „noi” sa nu faca apel la spiritul tolerantei, ca de toleranta ungureasca fata de romani e plina istoria Ardealului de la 1366 pana in 2013.

Lasati un comentariu