Comisia a decis: un agronom va administra parcul

• publicat la: 25 iulie 2013
Comisia a decis: un agronom va administra parcul

Luni, de la ora 10,00 a avut loc la Primăria Carei concursul pentru desemnarea directorului general pentru  administrarea Fundației Centrul de Promovare a turismului Cultural grof Károlyi și a Castelului Károlyi dar si a administratorului pentru  parc și seră.

Concursul a fost organizat de Fundația ”Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi” iar   comisia de examinare  a fost  alcătuită din  primarul Kovacs Eugen, Bogdan Georgescu, cel care s-a ocupat până in prezent de coordonarea activităţii de administrare a Castelului şi Kiss Istvan, sef Birou Resurse Umane din cadrul primăriei Carei.

Comisia  de examinare a considerat că niciunul  dintre  candidaţii care s-au prezentat pentru postul de director general nu corespunde profilului căutat de angajator urmând ca la o dată care se va anunţa ulterior să se organizeze un nou concurs.

Vă reamintim că cei doi candidaţi care au concurat au fost Doboş Iosif, actual consilier USL in Pişcolt si Ackerman Zoltan, informatician.

Pentru postul de administrator parc şi seră  comisia de examinare a considerat că Venig Zoltan, agronom, este candidatul potrivit. Aciu Adrian, tânăr specialist în arboricultură, nu a fost admis.

Rezultatele au fost postate la Avizierul Primăriei Carei.

 

redacția

 

comentarii

de trunx la 25 iulie 2013 - 15:20

Daca nu esti UDMRist comisia de examinare nu te considera omul potrivit. Rusine UDMR!

de eniko la 25 iulie 2013 - 15:22

daca un analfabet fara scoli e ales de vice de ce nu ar putea fi un agronom administrator de parc ca doar si porumbul e o planta si seamana cu un arbore cateodata in viziunea comisiei iar dupa defrisari in parc se va putea semana si ory pentru caii lui aniko

de un roman la 25 iulie 2013 - 16:30

Era o mare surpriza sa castige concursul tanarul ,,roman” Aciu,care desi are studii in domeniu ,e plin de elan si dorinta de munca are o mare,mare lacuna…Nu e ungur…
Nu v-ati obisnuit inca dragi romani cu astfel de practici?Cea mai mare,,calitate” a unora de prin zona noastra e doar ca s-au nascut unguri…
Rusine ca acceptam la infint asa ceva…Is la fel de privilegiati ca si in Evul Mediu in care din pacate ei si cred ca traiesc sau si-ar dori sa traiasca mereu…Dovada a celor spuse e si prezenta mai multor demnitari ai guvernului Ungariei la tabara de vara de la Baile Tusnad unde dezbat teme pentru care ar trebui sa li se dea un sut exact in cur si sa nu mai calce pe aici in viata lor,dar le permitem sa se organizeze cum vor si traseaza sarcini clare udmr-istilor…

de un roman la 25 iulie 2013 - 16:38

Iarasi fosila asta vie din poza cred ca a luat un bonus la ,,CV” pentru ,,superba” mustata de grof autentic…Ii mai lipseste pana de cocos la palarie…

de Horia Mărieș la 25 iulie 2013 - 17:03

Ma intreb doar, de ce trebuie sa fie angrenat/implicat un ditamai primarul (despre care putem banui, si pe buna dreptate – fiindca suntem niste naivi incurabili – ca are o gramada de treaba de facut si foarte de probleme importante de rezolvat) intr-o fundatie oarecare?

De ce se leaga oare primarul la cap, daca nu-l doare? Ce interese l-au manat?
A intrevazut cumva vre-o „mina de aur” in Fundatia ce se ocupa de Castelul grof Karolyi? Banuiesc ca da, findca individul o fi un limitat, dar chiar fraier nu este. Face exact la fel cum a facut si fostul primar, actualul city-manager, numitul Beko Tamas, care, daca nu ma insel, este si el membru fondator al Asociatiei Equus (aia cu Manejul ce se vrea a fi candva copia celui din Vienna, aia cu caii lipitani, aia cu scoala de calarie, aia cu inchirierea trasurilor la nunti, aia cu sala de bal de la subsol, aia cu camerele de cazare si cu cuibusorul de nebunii/placeri nevinovate de la etajul cladirii Lovarda, etc.).

O fi vre-o moda printre primarii careieni sa se infiltreze in fundatii, dar mai ales in asa numitele fundatii non-profit, care insa pot aduce un foarte frumos profit. Adica bani negri pentru zile albe, de folosit la Debrecen, sau aiurea.

Reamintim faptul ca Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi” a fost infiintata urmare HCL nr. 127/15.10.2012, in conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la Asociaţii şi Fundaţi, cu modificările şi completările ulterioare.

Nu va putem informa despre actul constitutiv şi statutul fundaţiei, (conform anexelor nr 1 şi 2 care fac parte integrantă din HCL nr. 127/15.10.2012) fiindca primarul nu a fost atat de fraier incat sa publice anexele 1 si 2 pe site-ul Primariei Carei. Cunoastem insa faptul ca in Consiliul director al acestei fundatii, format din 5 membrii, a fost cooptata si d-na Venig Gabriela, consilier local din partea UDMR.

Nu avem nimic de comentat despre capacitatea profesionala a d-lui agronom Venig Zoltan, desemnat castigator al concursului pentru postul de administratorului parc și seră fiindca nu-l cunoastem, nu i-am vazut CV-ul.

Posibil ca numita comisie de examinare, din care au facut parte Kovacs Jeno (de ce, ca ce chestie, se pricepe oare si la dendrologie?) si Kiss Istvan, sef Birou Resurse Umane din cadrul primăriei Carei (de ce, ca ce chestie, se pricepe oare si la dendrologie?) sa fi judecat corect si sa fi ales omul potrivit pentru locul potrivit. N-am de unde sa stiu daca a judecat obiectiv sau subiectiv, asa cum n-am de unde sa stiu de ce n-a fost cooptat in aceasta comisie de examinare singura persoana care putea sa-si exprime un punct de vedere corect, si anume biologul dr. Karacsonyi Karoly.

Insa, cu tot respectul posibil, nu pot sa nu constat ca numirea d-lui agronom Venig pute de la o posta, si asta fiindca sotia dansului, distinsa d-na Venig Gabriela este membru al Consiliului Director al Fundatiei Centrul de Promovare atat Turismului Cultural „Grof Karolyi” si consilier local, facand parte din formatia politica condusa local de primar. Pe scurt, orice va putea spune acum ca treburile, atat concursul cat si postul, s-au aranjat pe blat in familia Venig.

Daca sotii Venig ar fi fost niste persoane cat de cat decente, trebuiau sa se abtina de la gestul de a-l impinge in fata, pentru a concura pe acest post, pe distinsul d-l agronom Venig, chiar daca dansul ar fi ultraspecializat in parcuri dendrologice si in sere. Dar, de unde nu este urma de minima decenta si de putin bun simt, nici macar bunul Dumnezeu nu cere.

de Horia Mărieș la 25 iulie 2013 - 17:08

NU ma pot abtine sa nu fac Copy&Paste. Ca tot este la moda. Dar este de notat:

@de Aciu Adrian la 25 July 2013 – 12:55

Bună ziua. Am văzut că s-a întrebat de o evaluare peisagistică. Țin să precizez că am studiat Arboricultura, Arhitectura peisageră și Amenajarea spațiilor verzi, Pedologia și multe altele în decursul celor 4 ani de studiu. Am participat la acțiuni de voluntariat la Castelul Banffy din Bonțida, sunt membru SHST (Societatea Horticultorilor și Silvicultorilor din Transilvania), am organizat numeroase workshopuri pe teme ca: Fonduri nerambursabile, Gazon, Material săditor viticol, Solarii Haygrove etc., am participat la București, în cadrul Agronomiadei (sinonim pentru cei care nu cunosc, olimpiadă la nivel național, la nivelul centrelor universitare), am obținut mențiune la Simpozionul Studențesc și articol publicat în reviste de specialitate, etc…
Am vrut doar să vă aduc pe perete puțin din CV-ul meu… Vă mulțumesc pentru susținere! O zi bună! Aciu Adrian

de drujbas la 25 iulie 2013 - 17:43

geologul kiss istvan si tamplarul kovacs au decis ca agronomul venig de la asociatia din camin sa se ocupe de administrarea parcului sau ce a mai ramas din el si nu cred ca nu o vor face fara sa se inspire din proiectul depus de specialistul in peisagistica aciu adrian!
era de asteptat ca sa puna pe cineva din famiglia udemere carei care sa semneze pentru achizitiile umflate de arbori si arbusti via csbabika!

de virgil la 25 iulie 2013 - 18:14

tanarul mai face un master, pana atunci se poate si venig intra in pensie, totusi are un 55-60 de ani.

de virgil la 25 iulie 2013 - 18:16

Iarasi fosila asta vie din poza cred ca a luat un bonus la ,,CV” pentru ,,superba” mustata de grof autentic…Ii mai lipseste pana de cocos la palarie…
da e tare asta cu mustata, e ft tare, felicitari

de reka la 25 iulie 2013 - 18:18

tinarul trebe sa face master dar batrinul daca nu are nui bai????
parcul este cumva lan de porumb sau de griu ca sa stie la el ce si cum se face????
cu ce proiect a venit la concurs batrinul de 60 de ani????nevasta vrea sa scape de el acasa si trimite la parc la oras si sa aduce si multi bani apoi…persze hogy megy igys a bunkonak

de moraru la 25 iulie 2013 - 18:48

batrinu nu are nepoti de crescut sau jeno nu poate sifona altfel bani de la achizitii arbori si alte alea????
nevasta consiliera la udemeristi si in comitetul director a verificat lucrarea proiect a sotului probabil despre paiul de grau pe care il duce la moara lui kazer

de anonima la 25 iulie 2013 - 22:26

nu pot sa cred asa ceva! ce experienta are mosul asta totusi??????
o nedreptate!!!!!!1

de Mia la 25 iulie 2013 - 22:44

este sotul consilierei UDMR care a fost colega de clasa cu beko tamas.
pentru primarii din Carei e suficient atat ca tot au batut palma cu Ponta.

de maria la 26 iulie 2013 - 08:11

Pacat ca un tanar ambitios, pregatit in domeniu , localnic si roman, nu este promovat si angajat . Va mirati ca ne pleaca tinerii specialisti?

de viorel la 26 iulie 2013 - 08:56

cu doi primari udemeristi cum sa promovezi tineri romani?
basca are si studii superioare de specialitate mult peste ce pregatire au ei.
pe aceleasi criterii sunt alesi si consilierii udemeristi:redusi si dependenti de solda de consilier.

de oti la 26 iulie 2013 - 10:27

venig sotul consilierei udemriste a terminat facultatea in 1971 deci va dati seama ce pus la punct e cu peisagistica….din agronomie/ dar de fapt el a fost pus acolo de kiss istvan si de primar ca sa defriseze parcu si sa semene orz pentru caii lu aniko????

de krista la 26 iulie 2013 - 10:45

Nu ne mai mira nimic.Eu tot ma intreb ce rol are in primarie Keiser? ca are doar cateva clase si scoala facuta pe maidan? Lipsit total de decenta. Un traseist politic la rang de profesie. Cand se face rosu ca racul inseamna ca ascunde ceva si mai tot timpul zici ca va lua foc.

de rizo la 26 iulie 2013 - 14:46

imi este rusine k lacuiesc in carei impreuna cu acest primar autostiutor pacat k nu sia gasit inca nasul RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

de csa csumicsa la 26 iulie 2013 - 15:50

aceasta este valoarea la tulipaniiprimari
astia stiu numai sa fure sa minta si sa pacaleasca lumea.
niciodata nu au trait din munca cinstita ca nu stiu ce e aia.
lozinca de partid la udemereu carei este furati luati cat puteti si pana puteti si dati incap la romani ca astia oricum is capabili si la concurs pe bune ne iau fata.

de emil la 26 iulie 2013 - 17:40

Şi de ce vă miraţi? Aţi crezut vreo clipă ca altcineva decât Pici (Venig-şvab ungurizat) va lua concursul? Nu pot crede că sunteţi atât de naivi! Sau chiar nu ştiţi cu cine concuraţi?

de ferdinand la 26 iulie 2013 - 18:42

am crezut ca daca primaru a ave nora romanca si capabila dupa cum se spune l-a prinde rusinea si nu se va face de ras la satmareni cu ciurucurile pe care le aduce la concurs ca sa castije.
macar inainte de nunta sa plateasca ce datorii are ca de 5 ani tot are salaru taiat si tot cumpara la masini pe fundatia de tyrism din oras .muncitorii de la fonix trag la banda pentru citeva milioane si el arunca banii orasului pentru rudele lui si pentru preteni.
asta e valoarea la tulipanyi din nagykarei!

de ghita la 26 iulie 2013 - 21:53

un concurs girat de primar pentru a angaja sotul unei consiliere din subordinea sa.
consiliera este membru in fundatia care face angajarile si deci a evaluat proiectul depus de sotul sau.
se intampla in judetul satumare la primaria unui oras udemerist pentru care guvernul roman plateste salarii.iar serifii gadila iubitele si platesc cate un gigolo pentru neveste

de rizo la 27 iulie 2013 - 08:43

AM O INTREBARE CINE STIE ASTEPT RASPUNS.CAND A FOST ANGAJAT LA PRIMARIA CAREI ULTIMUL ROMAN

de ilie la 27 iulie 2013 - 10:53

foarte bun specialist domnul venig domnul aciu mai trebuie sa invete practic il invit sa lucreze cu mine un an in germania la o ferma de elita ca e tinar si sa se specializeze

de miki la 27 iulie 2013 - 11:52

am stiut noi ca ai plecat la germania da nu stiam ca la ferma si nu stiam ca nu mai place la tine numele de puha.
nici un an nu a trecut de cand ai plecat si deja altfel gandesti si apreciezi ca tot ilie este un nume mai serios si mai potrivit decat jolti pe care ai sustinut degeaba,ca lumea nu mai mananca gogosi otravite cum serveati voi la karoycity in campanie.
zoli venig nu mai trebuie la nimeni in jur ca toti au vazut ce catastrofa e la asociatiile unde a lucrat si bejo cu lajcsi a trebuit sa rezolve la el un post daca tot este sotul lui gabivenig consilier la udemereu.
cine concureaza trebuie sa aiba ca specializare sot de consiliera udemerista?
poate spui si unde lucreaza consiliera venig?

de careian la 28 iulie 2013 - 20:03

ghety cocovacs si gasca

de florin la 29 iulie 2013 - 11:17

pt domnu ACIU
TOCMAI DE ASTA NU ESTI BUN ,POATE AI PREA MULTE LA CV

CAND TE VA CHEMA AKIU,sau macar ACSIU,SI VEI FI VREUN GINERE SAU CUMNAT DE AL LUI KOVACS,VEI AVEA NOTA5,MAXIM 6 IN LICEU,VEI FI ABSOLVENT AL ,,ACADEMIEI VASILE GOLDIS DIN SATU MARE ,,(preferabil la fara frecventa),atunci vei castiga cu siguranta.

ma uit la domnu asta din imagine si tot incerc sa mi imaginez…ce limba straina cunoaste oare?

de varvara la 29 iulie 2013 - 11:49

primarul orasuului a pus tunurile pe tinerii romani din oras ca sa determine plecarea lor si sa ramana el cu radicalii lui reformati.
un candidat la pensie si absolvent din 1971 este preferat unui specialist numai pentru ca are nevasta consilier UDMR si membru in fundatia care a organizat concursul.
nu are nici macar o realizare nu a auzit nimeni de vreo activitate a lui in domeniul parcurilor dar este sotul consilierei care a fost colega de scoala cu beko fostul primar si actual administrator in primarie.
la primaria carei continua jihadul impotriva romanilor!

de emil la 29 iulie 2013 - 12:50

Daca Zegrean, in pensie de invaliditate e bun la si poate conduce curtea constitutionala, de ce n-ar fi bun nur ein venig la jihad! Doar e vorbitor de limba ungara, ceea ce se cauta la primaria Carei!

de emil la 29 iulie 2013 - 12:52

In curand, dupa ce o sa mai taie din copacii supranumerar din parc, o sa semene porumb, sa faca omul ceva la ce se pricepe!

de trandafir la 29 iulie 2013 - 16:02

degeaba incearca jeno sa trimita din oras tinerii romani bine pregatiti ca se vor intoarce asupra lui toate.
impotent intelectual si incapabil sa vada altceva inafara banilor si a urii fata de romanii care nu i se supun uita ca acum 5 ani traia din mila altora si ca nu avea bani nici de paine sau mobil iar acum inca nu a reusit sa isi plateasca datoriile pentru care i se retine din salar!
nici unul din cei doi primari nu stiu sa vorbeasca romaneste corect si nici unul nu stiu cum se utilizeaza un calculator.
Acestia formeaza comisia care examineaza tinerii specialisti si promoveaza pensionarii care sunt apropiati consilierilor iudemeristi!
furtul e lege la primaria carei si pentru asta au vrut si au luat balta de la ianculesti de unde curg zecile de milioane daca nu sute.
haita udemerista va duce orasul la faliment!

de Ocean la 30 iulie 2013 - 06:34

Care comisie a decis? Va rog sa ini spuneti si mie. Aha nu comisia ci sotia, a decis sibine inteles tribunul saracu de el. Dar acest lucru nu se numeste conflict de interese, sau nu este chiar cumva: penal. Domna Venig, cu face parte din acea comisie . Dar sotul cum a reusit aceasta performanta daca eu bine stiu nici nu a candidat. Asta da examnen D-mn Primar. Mai are Tribunul un slugarnic devotat . Sa nu uite sa pupe minita stapinului.
Ptr Rizo la: da eu bine tin minte ultima persoana angajata in sistemul D-mn Primar de etnie Romana. Este sotia fostului comandant Chis. Doamna este angajata la serviciul Carti de Identitate Carei.

de cititorcareian la 11 august 2013 - 00:12

tinerii romani specializati in domeniu nu sunt pe placul primarului care se crede la fel de specialist ca si ceausescu ca si ala se baga in toate domeniile.
vom plati un agronom care nu a reusit in toata cariera lui sa arate ce poate si a cersit un loc in parc de la nevasta din subordinea primarului.
vom vedea in curand cum vom cultiva costreie de dat la cai si ceva orz tot pentru ei.
pe astia nici rusinea nu i prinde ca au talpa in loc de obraz ca doar si copii is bagati de kovacs pe posturi caldute ca nu poate lasa pe colega lui beko cu salar minim ca orice muncitor.

Lasati un comentariu