Compania Friesland îşi continuă activitatea la Cluj

• publicat la: 9 iulie 2013
Compania Friesland îşi continuă activitatea la Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și vicepreședintele Ioan Oleleu, au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiei Friesland, cel mai important producător de produse lactate din județul Cluj. La întâlnire au participat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina, Jozsef Szasz, director adjunct, Corneliu Cărămizaru, director de vânzări și dr. Wouter Reijers, consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca.

Partea olandeză a precizat faptul că se are în vedere continuarea investițiilor, ceea ce infirmă zvonurile lansate pe piață privind închiderea fabricii din Baciu. „Fabrica de la Baciu funcționează, nici nu s-a pus problema să fie închisă, angajații au fost asigurați că deciziile importante vor fi discutate și cu ei. Noi dorim să investim în tehnologie, în dezvoltare, nu intenționăm să plecăm de la Cluj”, a declarat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina.

La rândul lor, reprezentanții Consiliului Județean Cluj au luat act de problemele cu care se confruntă societatea.

            Am discutat despre situația actuală a companiei olandeze, în special cea care privește județul Cluj, dar și proiecte de viitor. Foarte important este faptul că am primit asigurări că o eventuală închidere a fabricii din Baciu ar fi anunțată din timp, e vorba de luni de zile. În același timp, reprezentanții firmei și-au expus problemele cu care se confruntă în asigurarea materiei prime, a laptelui. Concret, la noi există, în general microferme, care pot livra cantități mici de lapte, fermele mari având contracte de export. De aceea, ei și-au exprimat disponibilitatea de a încheia contracte ferme, pe termen lung, cu fermieri dispuși să investească în ferma lor în sensul creșterii numărului de capete. Vorbim aici de minim 100 de vaci de lapte/fermă, număr care ar determina și creșterea profitabilității acestora”, a precizat la sfârșitul întâlnirii Horea Uioreanu.

.

Lasati un comentariu