Curs de educație financiară la Biblioteca Județeană Satu Mare

• publicat la: 30 iulie 2013
Curs de educație financiară la Biblioteca Județeană Satu Mare

Bibliotea Județeană Satu Mare organizează mâine, 31 iulie, cu începere de la ora 900, în Sala media, un curs de o zi ce vizează educația financiară. Intitulat BaniIQ – Decizii înțelepte pentru viitorul tău financiar, cursul va fi furnizat bibliotecarilor prezenți din bibliotecile publice din județ .

BaniIQ este un program prin care tinerii și adulții sunt pregătiţi pentru a-şi construi un viitor sănătos financiar şi al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea lor durabilă. Proiectul-pilot de educaţie financiară, inițiat de Junior Achievement Young Enterprise România și susţinut de Visa Europa, de băncile membre din România, dar și de bibliotecile publice, reuneşte sectorul privat şi societatea civilă, cu scopul de a dezvolta cunoştinţe financiare şi curriculumul de management financiar pentru 100.000 de persoane din România.

Prin participarea la programul BaniIQ, oricine îşi poate îmbunătăţi cunoştinţele despre produsele şi conceptele financiare, iar prin informare, instruire sau consultanţă îşi dezvoltă abilităţile şi încrederea pentru a deveni mai conştient de riscurile şi de oportunităţile existente şi pentru a face alegeri informate., a declarat d-na Angela Câmpian, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Proiectul Bani IQ urmăreşte o acoperire naţională. Proiectul-pilot s-a desfășurat în perioada mai-septembrie 2012, în 64 oraşe din România, iar în 2013, prin intermediul Programului Național Biblionet-lumea în bibliotea mea și a bibliotecilor publice incluse în program, se va extinde treptat către celelalte localităţi din România, încercând să ajungă la cât mai multe persoane.

Sesiunile din program vizează planificarea financiară, bugetul personal, economisirea şi investiţiile, bănci și servicii financiare.

La cursul organizat mâine la Biblioteca Județeană Satu Mare, alături de bibliotecari, va participa și d-nul Daniel Pop, coordonator regional Biblionet, din partea Fundației IREX România și d-nul Ovidiu Bob, consultant bancar voluntar, din partea unei renumite instituții bancare din România. Prezența lor le va facilita cursanților posibilitatea de a afla prin ce modalități vor furniza informații de educație financiară membrilor comunității din care provin dar și informații concrete despre produse banare precum cardul de debit, cardul de credit, cardul de cumpărături sau despre modalitatea de calcul a dobânzii anuale efective (DAE).

La finalul cursului, participanții vor completa un chestionar on-line; în acest fel se va face evaluarea cunoștințelor acumulate pe parcursul trainingului și vor avea posibilitatea de a câștiga, prin tragere la sorți, premii atractive precum 1.000 de euro, smartphone, jocuri Monopoly. Fiecare cursant care va parcurge trainingul și chestionarul on-line, va fi răsplătit cu o diplomă de participare.

,

Lasati un comentariu