Peste 4.500 de candidaţi la UMF Bucureşti.La UBB Cluj,11.300 înscrişi

• publicat la: 22 iulie 2013
Peste 4.500 de candidaţi la UMF Bucureşti.La UBB Cluj,11.300 înscrişi

Potrivit romanialibera.ro,peste 4.500 de candidaţi s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti, cea mai mare concurenţă fiind la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidaţi pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, şi la Medicină, cu 5,2 candidaţi pentru unul din cele 432 de locuri, transmite Mediafax.

La cele patru facultăţi ale UMF „Carol Davila” s-au înscris 4.541 de candidaţi. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor înscrişi a crescut, la Facultatea de Medicină fiind 5,2 candidaţi pe un loc fără taxă, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentara sunt 9,7 candidaţi pe un loc, a anunţat, luni, UMF „Carol Davila”.

La Facultatea de Medicină, unde au fost scoase la concurs432 de locuri finanţate de la buget, au fost înscrişi 2.262 de candidaţi, dintre care 28 de olimpici, iar 53 de candidaţi au optat pentru locurile cu taxǎ.

La Facultatea de Medicină Dentară, pentru cele 131 de locuri fără taxă s-au înscris 1.280 de candidaţi, iar 44 au optat pentru locurile cu taxǎ.

La Facultatea de Farmacie s-au înscris 408 candidaţi pentru cele 131 de locuri fără taxă , iar 21 au ales locurile cu taxă.

Facultatea de Moaşe a scos la concurs 156 de locuri, pentru care s-au înscris 591 de candidaţi, dintre care 20 au optat pentru locurile cu taxǎ.

Examenul de admitere pentru toate facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti va avea loc miercuri, de la ora 9.00 pentru facultăţile de Medicină şi Farmacie, iar la ora 16.00 pentru Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

Candidaţii vor intra în sălile de concurs începând cu ora 8.00 pentru facultăţile de Medicină şi Farmacie, respectiv ora 15.00 pentru Facultatea de Medicină dentară şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.Candidaţii vor intra în sălile de concurs pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil, precum şi a legitimaţiei de concurs tip eliberată la înscriere de către secretariatele facultăţilor.

Supraveghetorii vor verifica identitatea fiecărui candidat la intrarea în sală. Candidaţii vor ocupa în săli locul indicat de legitimaţia de concurs lipită pe masă, care are acelaşi număr ca şi cel de pe legitimaţia de concurs tip primită la înscriere.

Durata probei scrise va fi de două ore şi jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, două ore pentru admiterea la Asistenţă Medicală Generală şi Moaşe şi, respectiv, o oră şi jumatate pentru celelalte specializări ale Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

Corectarea tezelor se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnatură. Fiecare răspuns corect la întrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obţinut este transformat în notă. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

La Cluj Napoca,la cele 21 de facultati din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au fost depuse un numar de 11.300 de dosare de inscriere.

Potrivit napocanews.ro,cele mai multe candidaturi la învăţământ cu frecvenţă, nivel licenţă au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 1.609 de dosare depuse pentru cele 654 de locuri bugetate scoase la concurs, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 1.213 de dosare depuse pentru cele 345 de locuri disponibile, Facultatea de Geografie – 1.065 de dosare depuse pentru cele 410 locuri existente, şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – 1.018 dosare depuse pentru ocuparea celor 466 de locuri bugetate.

Calendarul admiterii cuprinde în continuare probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie 2013 pe site-ul fiecărei facultăţi.

Lasati un comentariu