Prezenţe careiene la Zilele Ignațiene de la Cluj

• publicat la: 31 iulie 2013
Prezenţe careiene la Zilele Ignațiene de la Cluj

Pentru al patrulea an consecutiv, Centrul Spiritual Manresa din Cluj a fost  gazda Zilelor Ignațiene ale Tineretului. Acestea sunt organizate de Iezuiții din România și colaboratorii lor: tineri laici și persoane consacrate de spiritualitate ignațiană, de rituri și etnii diferite.

“Magis” este un cuvânt din latină folosit în spiritualitatea Sfântului Ignațiu de Loyola pentru a exprima idealul unei vieți în care totul este orientat spre mai marea mărire a lui Dumnezeu.

MAGIS este o întâlnire la care participă peste 80 de tineri din mai multe colțuri ale țării, greco-catolici și romano-catolici, români, maghiari, rromi, ucraineni și bulgari, care vor să învețe că omul este bun pentru că e creat de Dumnezeu; tineri care vor să trăiască  în bucurie și generozitate valorile creștine prin intermediul spiritualității ignațiene.

Pentru a descoperi bogăția și diversitatea vieții și a darurilor cu care au fost înzestrați de Dumnezeu, tinerii vor avea posibilitatea să participe la unul din următoarele ateliere: Teatru și Expresie Artistică, Canto, Comunicare Empatică, Dans, Film artistic experimental, Origami, Sport, Şcoala Naturii, sau la una dintre discuțiile tematice despre Rolul lui Dumnezeu și al sexualității în găsirea sensului vieții, Sensul vieții consacrate în Biserică și societate, etc.

De asemenea, Zilele Ignațiene ale Tineretului au fost  animate prin momente de rugăciune personală, celebrare liturgică, cântec, joc, creativitate, seriozitate, împărtășire și multă voie bună.

Întâlnirea Ignațiană a Tineretului s-a  încheiat   Duminică, 28 iulie la orele 17:00 la Foișorul Parcului Central cu Festivalul Magis în care cei peste 80 de tineri au  împărtășit clujenilor o parte din ceea ce au trăit împreună în aceste zile.Din Carei au participat Alexandra,Adina si Norbert,trei tineri care au frecventat pana in clasa a opta centrul scolar de zi „Speranta” patronat de surorile greco-catolice din Congregatia Maicii Domnului.

redactia

Lasati un comentariu