Şi cablul de telefonie se fură….

• publicat la: 30 iulie 2013
Şi cablul de telefonie se fură….

Poliţiştii sătmăreni au depistat luni, 29 iulie a.c., în flagrant, 5 persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt, întocmind pe numele acestora dosare penale. Suspecţii au fost surprinşi de poliţişti în timpul sustragerii bunurilor, astfel încât prejudiciile cauzate au putut fi recuperate integral.

            Patrula de siguranţă publică formată din poliţişti din cadrul Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală şi jandarmi a depistat luni dimineaţa, la ora 07.00, 3 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, care furau cabluri de telefonie. De pe stâlpii amplasaţi pe marginea drumului dintre localităţile Supuru de Jos şi Hurezu, tinerii au tăiat cu un cleşte 52 m de cablu din cupru, pe care l-au ascuns într-o parcelă de porumb din apropriere.

            Cei trei suspecţi au fost prinşi însă de poliţişti, valoarea prejudiciului cauzat de aceştia ridicându-se la suma de 1.700 lei. Andrei M., de 18 ani, Cosmin P., de 21 de ani şi minorul C.V., de 16 ani, toţi din Supuru de Jos, sunt anchetaţi pentru furt calificat, poliţiştii verificând dacă aceştia au mai comis şi alte fapte de natură penală.

 

            Şi în municipiul Satu Mare, patrula de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm a depistat suspecţii în cazul unui furt dintr-un autoturism.

Luni noaptea, după ora 01.00, patrula a oprit pentru control doi bărbaţi ce transportau bagaje voluminoase, suspectând că bunurile ar putea proveni din comiterea unei infracţiuni. Verificările efectuate au confirmat suspiciunile poliţiştilor, bunurile fiind furate de puţin timp de către cei doi sătmăreni, dintr-o autoutilitară parcată pe Strada Corvinilor din municipiu.  Marin B., de 35 de ani şi Iozsef F., de 34 de ani au profitat de faptul că uşile maşinii erau neasigurate şi au furat aparatură electrică în valoare de 9.000 lei.

Proprietarul păgubit a reintrat astfel în posesia bunurilor chiar înainte de a apuca să reclame furtul, iar suspecţii sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat.

Lasati un comentariu