Ziua Mondială a Tineretului Catolic

• publicat la: 23 iulie 2013
Ziua Mondială a Tineretului Catolic

În perioada 23-28 iulie, la Rio de Janeiro în Brazilia, are loc întâlnirea tinerilor catolici din întreaga lume prilejuită de Ziua Mondială a Tineretului Catolic. Cei peste 30 de tineri români care participă la eveniment provin din 8 dieceze și eparhii catolice din România și sunt însoțiți de şase preoţi, romano-catolici şi greco-catolici, şi de doi episcopi: PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, şi PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, preşedintele Comisiei pentru tineret în cadrul Conferinţei episcopilor catolici din România (CER). Dintre aceștia, 15 sunt din eparhia greco-catolică Cluj-Gherla, însoțiți de episcop, PS Florentin Crihălmeanu, și preoții Radu Tălpălariu, consilier eparhial cu pastorația tineretului, respectiv  Călin Bot,  rector al Seminarului Eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”.

Tinerii greco-catolici români au beneficiat de o perioadă de acomodare prin prezența lor la Săptămâna misionară, desfășurată în perioada 16-20 iulie în Dieceza de Niterói. În zilele petrecute aici au avut prilejul să interacționeze cu spiritualitatea și cultura braziliană.

Această ediție a Zilei Mondiale a Tineretului Catolic se remarcă prin readucerea în America Latină a evenimentului, prin prezența primului Papă latino-american  şi contextul mai larg al Bisericii Catolice în care aceasta are loc, adică Anul Credinţei şi recenta ediţie a Sinodului Episcopilor din toamna lui 2012, pe tema noii evanghelizări.

Programul evenimentului cuprinde momente de rugăciune, întâlnirea cu Papa Francisc, cateheze (susţinute de peste 250 de episcopi din lumea întreagă), concerte etc. Pentru tinerii români catehezele vor fi ţinute de PS Virgil Bercea.

 redactia

Lasati un comentariu