Artisti plastici expun la Castel

• publicat la: 19 august 2013
Artisti plastici expun la Castel

Peste 100 de careieni au răspuns invitației Direcției de Cultură, Sport și Turism a municipiului Carei care organizat duminică, 18 august 2013, de la ora 12.30, în Sala de Expoziții a Castelului  Károlyi din Carei, vernisajul expoziției asociației culturale „Provinciart”.

Fiind una dintre cele mai importante asociații culturale din zonă, asociația Provinciart, care numără zece membri, promovează activitățile culturale regionale  și organizeză  cu regularitate expoziții de artă plastic și fotografică.

În cadrul expoziției de la Carei au fost expuse lucrări ale artiștilor plastici și fotografilor: Stefan Gnandt, Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Virginia Pișcoran, Franz Ritzmann,Stonawski Tamás și a regretatului Vasile Vénig Lászlo. La vernisaj au fost  prezenți atât artiștii cu domiciliul în Carei, dar și cei ce trăiesc în Ungaria  și Germania.

Evenimentul a fost deschis de primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, care a felicitat artiștii pentru expoziție, asigurându-i totodată de sprijinul autorităților locale.

Au luat cuvântul apoi Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Kiss Zita, referent al Centrului Cultural, care au subliniat importanța  acestei expoziții pentru comunitatea locală și au vorbit despre artă, pictură și fotografie în actualul context, mulțumindu-le artiștilor pentru tot ce au făcut pentru municipiul Carei și pentru cultura județului.

Fiecare expozant a donat o lucrare Centrului de îngrijire și asistență a persoanelor cu handicap mental Sf.Ana din Carei, instituție a cărui  reprezentat, Szeibel Maria Tunde, le-a mulțumit pentru acest gest umanitar.

Evenimentul a cuprins și un moment muzical pregătit de prof. Szucs Jozsef și elevul său Ujfalusi Nicolae.Expozanții au mulțumit pentru primirea călduroasă și pentru numărul mare de participanți la vernisaj. Manifestarea s-a încheiat cu o recepție unde s-au depănat  numeroase amintiri.

Expoziția va fi putea fi  vizitată timp de două săptămâni, după programul de vizitare a Castelului  Karolyi.

Lasati un comentariu