Bustul lui Vasile Lucaciu va fi „eliberat”

• publicat la: 21 august 2013
Bustul lui Vasile Lucaciu va fi  „eliberat”

Fidel promisiunii făcute in data de 29 noiemnbrie 2012,la Carei,cu ocazia manifestărilor prilejuite de comemorarea a 90 de ani de la trecerea in nefiinţă a marelui patriot,pr.dr.Vasile Lucaciu,preşedintele Consiliului Judetean,Adrian Stef a iniţiat lucrări de reamenajare a părculeţului din faţa Scolii Gimnaziale ce poartă numele marelui român.

Adrian Stef afirma la acea dată că va face tot posibilul  ca să readucă bustul neîngrădit in faţa şcolii. ”Trebuie să facem un acces direct din stradă, să înlăturăm acest gard, destul a stat Vasile Lucaciu după gratii, nu trebuie să-l îngrădim și noi”.

Lucrările sunt in curs de finalizare,de acum inainte depunerile de coroane nemaifiind ingreunate de escaladarea unui gard.

Conducerea şcolii Vasile Lucaciu din Carei a profitat de perioada de vacanţă pentru a face lucrări de întreţinere  la acoperişul  clădirii.

Tot aici,la sfârşitul acestei săptămâni,va avea loc o întâlnire a absolventilor de liceu de acum 52 de ani.

Si la Seminarul romano-catolic  se fac lucrări de intretinere si reparaţii in curtea scolii,inlăturându-se cu această ocazie bradul de la intrarea elevilor.

 

Conform prevederilor Ministerul Educatiei Nationale cursurile pentru anul scolar 2013-2014 vor debuta oficial la 16 septembrie (in perioada 1-16 septembrie doar cadrele didactice se vor prezenta la unităţile de învăţământ) si se vor incheia la data de 20 iunie 2014.

comentarii

de Oana la 21 august 2013 - 20:11

Bravo pentru pastrarea memoriei nationale! Faptul ca astfel de promisiuni nu sunt trecute in uitare dovedeste respectul si atentia acordata culturii si civilizatiei locale!

de vladut la 22 august 2013 - 08:49

iar a ramas jeno fara lemne pt scaune???
asa frumos au taiat bradu la 3 m lungime pt scanduri si dus a fost la gater.
si comanda asta va merge la ungaria fara acte???? romica stie de ce.
bekesy e ocupata cu ziua ungariei la satmar si jeno a prins momentul pt taiere?

de Dacul Ortodox la 28 august 2013 - 16:39

Domnu’sau doamna care a redactat articolul, daca nu esti de neam prost asa ca unii, se semneaza articolul, ca sa stie omul perla cui o citeste. Da’ vad ca nu-i cazul aici, da de unde……………

De cand a trecut Lucaciu in „nefiinta” ???, eu cred ca a trecut la cele vesnice, sau esti, stimate sau stimata, membru sau membra a clubului omuletilor cu sortulete??? Ma’da crestini mai sunteti, hai sictir…..ura si la gara cu voi ca pleaca trenul………………..

Dacul Ortodox

de lori la 28 august 2013 - 18:36

dupa cum pui virgullele aduci cam mult cu nagykaroly care tot posta peaici elucubratiile sale;
la nivelul tau de cunoastere a limbii romane e si potrivit sa dai lectii …da apreciez ca vrei sa devii dac ortodox.ce nu fac unii pentru un milion in plus de la tulipanu saf!1

de kuker la 28 august 2013 - 18:52

tractorul primariei a venit la seminar dupa bradul taiat lexact in bucati de 3 m numai bune de dus la gater si facut scaune la sectia de pe strada ecolului unde oamenii sunt platiti la negru de orasla gospodarului cu datorii neplatite de 5 ani!!!
cine a dat aprobare pentru taiere de copac sanatos? doamna bekesy e din grupa de udemeristi cumva?

de mitica la 31 august 2013 - 10:49

scoala romaneasca din carei tot fara fonduri de la primarie ramane.
unde sunt unguri da primaru bani cu lopata.
rusine UDMR CAREI!!!!
astia nu stiu sa traiasca decat din smangleala de la statul roman ca daca ii lasi singuri dau faliment ca firmele primarului

de Dacul Ortodox la 15 septembrie 2013 - 07:16

Auzi lori, eu pun virgule ca sa rumege bine unele vietuitoare, ceea ce scriu eu, se pare ca tu ai rumegat bine, ma bucur de aceasta.

Spor la rumegat si ingurcitat! Iti mai lipseste doar cabina, se intelege……..

Lasati un comentariu