Concertul Filarmonicii sătmărene

• publicat la: 22 august 2013
Concertul Filarmonicii sătmărene

Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei a fost mai neîncăpătoare ca niciodată pentru publicul care a participat în seara de miercuri 21 august 2013, la concertul susținut de orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare și a invitaților speciali din Germania, dirijorul: Franz Lamprecht (Germania) și soprana Luiza Fátyol, solistă a Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf.

  Concertul a durat aproape două ore și a cuprins de la compoziții cunoscute precum „Dunărea albastră” a lui Strauss, „Dansul Maghiar” al lui Brahms, „Valurile Dunării” a lui Ivanovici, „La Boheme” a lui Puccini, „Dans Slav” al lui Dvořák, „La fille du regiment” a lui Donizetti, „Csárdás” a lui Ceaikovski, „My fair lady” a lui Frederic Loewe,  până la adaptări după „What a wonderful world” a lui Louis Armstrong, „New York, New York” sau coloana sonoră a „Jurassic Park” compusă de John Williams.

  Acustica Sălii Cavalerilor s-a dovedit una de excepție, iar spectatorii prezenți la concertul, care inițial a fost programat în aer liber, au fost martorii celui mai important și de valoare act cultural organizat în ultimii ani în Carei.

  Publicul extrem de numeros a fost vrăjit de atmosfera creată de artiști, dovadă fiind cele trei bis-uri de la final și aplauzele care au durat minute bune după fiecare calup muzical.

  Primăria Carei și Direcția de Cultură, Sport și Turism a municipiului Carei aduce mulțumiri  pe această cale, Filarmonicii „Dinu Lipatti” din  Satu Mare, dirijorului Franz Lamprec, sopranei Luiza Fátyol și dr. Rudolf Fatyol pentru acest cadou de  excepție oferit careienilor.

comunicat

comentarii

de Csigi Iuliana la 22 august 2013 - 22:20

Felicitari Primariei Carei si Directiei de Cultura,Sport si Turism a mun.Carei
pentru concertul minunat organizat in seara zilei de 21 august 2013.
FELICITARI!!!!!!!!!

Lasati un comentariu