Grabă mare doar în cazul adversarilor lui Băsescu

• publicat la: 20 august 2013
Grabă mare doar în cazul adversarilor lui Băsescu

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că procurorii „studiază” încă în această perioadă, „analizează” toate materialele depuse împreună cu sesizările privind crimele şi abuzurile politice comise în perioada comunistă.

„Suntem în faza în care analizăm, studiem toate materialele depuse de cei care ne-au sesizat şi urmează ca, în curând, materialul este destul de voluminos, să ne stabilim şi direcţiile de acţiune”, a spus Tiberiu Niţu.

Întrebat dacă Alexandru Vişinescu va fi chemat în această săptămână la audieri, procurorul general a spus că nu poate să facă aprecieri „asupra distanţei în timp când se va proceda la audieri”.

Întrebat totodată de proiectul de lege al Ministerului Justiţiei de anulare a pensiilor de serviciu a magistraţilor condamnaţi, Niţu a susţinut că nu este la curent cu un eventual proiect în acest sens. 

„Nu sunt un specialist în dreptul muncii şi în drept civil. Eu vorbesc ca jurist, poate ca impact ar fi benefic dar din punct de vedere juridic nu ştiu dacă cuvântul anulare este cel mai potrivit. Cred că se pot face discuţii vizavi de o anumită pensie specială şi o anumită pensie de asigurări sociale”, a mai spus procurorul general.

Premierul Victor Ponta declara, pe 14 august, că este „dispus” să-şi asume răspunderea pentru suspendarea plăţii pensiilor torţionarilor comunişti, dacă Parchetul începe o acţiune penală împotriva acestora, şi i-a cerut atunci ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să găsească o soluţie juridică pentru rezolvarea problemei.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu