Jandarmii în vizită la tabăra Werdnig Hoffman

• publicat la: 8 august 2013
Jandarmii în vizită la tabăra Werdnig Hoffman

Ziua de joi a fost una a experiențelor și a trăirilor intense pentru o mică parte a jandarmilor sătmăreni. Obișnuiți cu rigoarea militară, cu greutățile și vicisitudinile muncii in domeniul ordinii publice, jandarmii sătmăreni s-au confruntat azi cu un alt fel de „inamic” – tinerii aflaţi in tabăra de la Bobald.

Ţintuiţi în scaune cu rotile, sprijiniţi de voluntarii asociaţiei, participanţii în Tabăra de Vară de la Bobald au oferit o lecţie de viaţă celor prezenţi la activităţile organizate. Doreau să ştie totul despre munca de jandarm, despre echipamente, despre dotări, despre greutăţi, dar şi despre vise.

Ajunşi la Bobald în jurul orelor 11,00, jandarmii şi-au organizat „dispozitivul” şi au început cu tinerii o bătălie a cuvintelor, în care întrebările au curs din ambele părţi cu repeziciune, iar timpul a trecut fără ca cineva să-şi dea seama.

Pigmentată cu momente vesele pe alocuri, întâlnirea a avut şi două părţi practice: una de tragere în poligonul amenajat ad-hoc, unde tinerii şi-au demonstrat măiestria la trasul la ţintă cu pistoale cu aer comprimat şi cea de-a doua unde au fost provocaţi la o lecţie de gătit în aer liber. Meniul zilei a fost ciulama din piept de pui cu ciuperci şi paste, iar aprecierile şi amintirile legate de frumuseţea zilei nu se vor şterge prea repede din memoria participanţilor.

A fost o întâlnire de gradul zero, la care au participat tineri cu nevoi speciale, căci sincer vorbind, dizabilităţile nu le-am sesizat.

știgători au fost toți cei prezenți, pentru că ziua de azi a fost o zi plină de încărcătură emoțională, zi care ne-am fi dorit să nu se mai termine.

Partea practică a întâlnirii de astăzi nu ar fi fost posibilă fără sprijinul colegilor din cadrul Regiunii 3 IPA Satu Mare şi a colegiulor din cadrul Asociaţiei Sportive Homorodul Satu Mare, care au sprijini financiar toate cele necesare bunei desfăşurări a întâlnirii.

.

comentarii

de cititor la 8 august 2013 - 22:38

Felicitari pentru jandarmi pentru gestul de omenie!
Nici nu va dati seama ce bucurie le-ati facut tinerilor!

de gurmand la 12 august 2013 - 09:19

vrem si noi reteta de la ciulama

de Cristian la 12 august 2013 - 14:36

Draga Gurmand
Promit sa-0ti trimit reteta in zilele urmatoare

Lasati un comentariu