Mocăniţa din Valea Vaserului şi drumul bisericilor de lemn din Maramureş au fost apreciate drept „Obiectivul turistic al Anului 2013 în România”

• publicat la: 16 august 2013
Mocăniţa din Valea Vaserului şi drumul bisericilor de lemn din Maramureş au fost apreciate drept „Obiectivul turistic al Anului 2013 în România”

Trenul cu aburi Mocăniţa din defileul Văii Vaserului şi traseul turistic al bisericilor de lemn din Maramureş au fost apreciate drept „Obiectivul turistic al Anului 2013 în România” într-un clasament întocmit de Asociaţia „Cele mai Frumoase Sate din România” (AFSR).

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Dana Buzura Gagniuc a declarat marţi, pentru AGERPRES, că cele două obiective turistice din judeţ sunt celebre ca destinaţie atât pentru români, cât şi pentru străini care preferă scurte vacanţe la ţară.

„Scopul concursului este acela de a promova România frumoasă, de a atrage un număr cât mai mare de turişti, dar şi de a creşte gradul de vizibilitate a obiectivelor turistice”, a spus Dana Buzura Gagniuc.

Se urmăreşte şi atragerea a cât mai multor resurse financiare pentru renovarea, conservarea şi punerea în valoare a acestor obiective turistice din România.

Potrivit incomemagazin.ro,un juriu format din 16 persoane cu cunoştinţe în domeniul turismului au avut de ales un câştigător dintre 51 de finalişti, reprezentând 14 judeţe.

În competiţie au intrat muzee, cascade, păduri, grădini zoo, pieţe publice, clădiri de interes şi valoare arhitecturală deosebită, şosele turistice, trasee turistice, lacuri, izvoare etc.

Valea Vaserului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus până la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă împădurită enormă, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Ca şi zonă ce face parte din Parcul Natural Muntii Maramuresului, Valea Vaserului se află sub protecţie europeană.

Călătoria pe Valea Vaserului, fie o excursie de o zi cu trenul sau o drumeţie mai lungă cu cortul, este până astăzi o aventură. În mijlocul pădurii întunecate, sau pe pajiştile invadate de soare, în gările singuratice sau în tabăra energică şi zgomotoasă a muncitorilor din pădure, se deschide o lume fascinantă, o altfel de lume.

Plecare mocanita,in perioada 1 iulie 2013 – 15 septembrie 2013: zilnic, de la ora 09:00 din gara CFF Vişeu de Sus.Traseul are 21,6 km lungime iar pretul este de :

Adulţi: 48 Ron/pers; Studenţi: 39 Ron/pers; Şcolari: 35 Ron/pers (lunea pentru elevi 32 RON).

 

Lasati un comentariu