Noua taxă de drum percepută în Ungaria poate fi achitată si la Carei

• publicat la: 22 august 2013
Noua taxă de drum percepută în Ungaria poate fi achitată si la Carei

Sistemul de taxă de drum a fost modificat în Ungaria de la 1 iulie, dată de la care șoferii ale căror autovehicule depășesc greutatea de 3,5 tone sunt obligați să facă o plată fie printr-un tichet de drum (în cazul traseelor prestabilite), fie prin achiziționarea unui dispozitiv de înregistrare (OBU) pentru fiecare mașină și încărcarea acestuia cu un anumit credit.

În 16 dintre benzinăriile MOL România șoferii interesați au posibilitatea de achita această taxă prin ambele modalități. Astfel, șoferii cu traseu prestabilit în Ungaria pot achiziționa din benzinăriile MOL tichetul de drum, în timp ce persoanele care dețin deja dispozitivul OBU își pot încărca direct creditul, evitând astfel aglomerația și cozile. Plata se poate face utilizând cardurile de carburant MOL, prin card bancar sau în numerar.  

Acest serviciu este disponibil în benzinăriile MOL din Oradea, Satu Mare, Arad, Borș, Timișoara, Baia Mare, Chișineu Criș, Carei, Deva, Zalău și va fi extins în curând la 38 de stații de alimentare.

 

Lasati un comentariu