Prăjitură cu prune

• publicat la: 14 august 2013
Prăjitură cu prune

Nu lăsati să treacă sezonul prunelor fără să preparati măcar o dată o prăjitura cu prune!

Timp de preparare: mediu

Numar de portii: 8-10

Complexitate: mediu

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 4 ouă
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 praf sare
  • 100 ml lapte
  • ½ fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri de margarina si pesmet pentru tava
  • 2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare
1. Se spala prunele si se lasa sa se scurga. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma 200 g unt cu zaharul, galbenusurile si sarea.  2. Se adauga treptat laptele, esenta de vanilie si 450 g faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in compozitie. Fructele se desfac in jumatati si se scot samburii.

3. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna ½ din compozitie, se asaza jumatate din fructe si se acopera cu aluatul ramas.

4. Pentru ca fructele să stea la suprafaţă, se cerne deasupra restul de făină si se aşază jumătăţile de prune in siruri. Intr-o craticioara, se topeste restul de unt si se uda prajitura, stropind si fructele, apoi se presara zaharul vanilat.

5. Tava se introduce in cuptorul preincalzit iar prajitura cu prune se coace timp de 45-50 min. Dupa ce s-a racit in tava, se presara prajitura cu prune cu zahar pudra.

sursa stiriyahoo.com

Lasati un comentariu