Români păcăliţi la Oradea cu locuri de muncă în Germania

• publicat la: 4 august 2013
Români păcăliţi la Oradea cu locuri de muncă în Germania

Câteva sute de români au plătit unei firme de recrutare din Oradea, care le-a promis că le face rost de contracte de de muncă in Germania, insă când ar fi trebuit să plece la muncă,din parcarea de la Real II Episcopia, niciun autocar nu a apărut.

Reprezentantii firmei de recrutare a fortei de munca n-au mai putut fi contactati, având telefoanele inchise, asa că cei înşelaţi  au apelat la Politie. A fost depusa o plângere colectiva, oamenii asteptând in prezent sa-si recupereze banii, relateaza Digi24.

Un tânăr de 24 de ani, administrator al unei societati orădene, a fost retinut sâmbătă, pentru 24 de ore, de către politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, si va fi dus, duminica, la Tribunalul Bihor, cu propunerea de arestare preventiva pentru inselaciune.

„Am facut o verificare la firma. Din punct de vedere formal, lucurile erau in regula, dar s-a dovedit ca totul era (doar – n. red.) pe hartie in regula”, a declarat chestorul IPJ Bihor, Liviu Popa.

Oamenii au platit cate 130 de euro de persoana, bani care reprezentau plata pentru transport, plus 100 de lei pentru o testare psihologica.

Firma la care oamenii ar fi trebuit sa lucreze ca muncitori  necalificati este din Bremen si are ca obiect de activitate constructia de piese in industria auto.

Lasati un comentariu