Spălătoriile auto la control

• publicat la: 14 august 2013
Spălătoriile auto la control

In perioada 05.08-09.08.2013  s-a desfasurat o actiune  tematica  de control    la spalatoriile auto , fiind verificati un numar de  10 operatori economici de  pe raza jud Satu Mare.

Au fost constatate o serie de deficiente dintre care mentionam  lipsa documentelor insotitoare la solutiile pentru spalat si cosmetica auto  sau  redactarea incorecta a acestora  in forma si  continutul prevazut de legislatie.Astfel,la un numar de 5 operatori economici, evaluarea / certificarea conformitatii pentru solutiile de spalare folosite este efectuata evaziv,  nu sunt redactate in forma si continut declaratiile de conformitate prezentate neintrunind in forma si continut redactarea asa cum este prevazut de ANEXA la HG 1022/2002.

Pentru solutie spuma activa ,,Geny-STAR”-produs neinsotit de declaratie de conformitate ( se prezinta doar ,,fisa tehnica a produsului”),ceara ,,nerta-CARWAX” si antiinsect ,,nerta” declaratia de conformitate se emite pe verso la factura de provenienta fara ca aceasta sa fie autentificata prin semnatura si stampila, sa precizeze denumirea – marca produselor la care se refera, nr si data certificatului de conformitate, actul normativ tehnic in baza careia se atesta conformitatea,solutie spuma activa ,,tuto auto-EFECT” declaratia de conformitate se refera la produse furnizate cu o anumita factura, neprecizandu-se denumirea , marca, producatorul.

La fel si in cazul  solutie spalat motor ,,superlav teli mono” traducerea in lb. romana a declaratiei de conformitate nu este legalizata la un notar public.

La solutie spuma activa ,,turbo auto-TRUCK CLINER” , declaratia de conformitate nu precizeaza: calitatea emitentului acesteia (importator, producator), denumirea produsului la care se refera, nr certificatului de conformitate sau actul normativ tehnic in baza careia se declara/atesta aceasta.

La solutie spuma activa ,,tuto auto EFECT” declaratia de conformitate nu precizeaza : calitatea emitentului acesteia, denumirea –marca produsului la care se refera, nr certificatului de conformitate sau actul normativ tehnic in baza caruia se declara/atesta aceasta iat la solutie spuma activa,,nerta Jumbo CARNET”  nu este  declaratie de conformitate.

La doi operatori  economici       lipseau elementele de informare cu privire la riscurile previzibile referitoare la  operatia : ,,spalat motor”.

 La doi operatori economici erau prezentate doar tarifele pentru: ,,spalat exterior”, ,,spalat exterior si interior” desi se executau si alte operatii de cosmetica auto (spalat motor, ceruit, polishat, etc).                                                                                     

 Au fost aplicate sanctiuni contraventionale cu avertisment  si  amenzi in valoare de 5000 lei  oprindu-se  temporar activitatea la un numar de 7 operatori economici  pana la remedierea deficientelor .

 

Lasati un comentariu