Suspecţi de furt, depistaţi în scurt timp de poliţişti

• publicat la: 21 august 2013
Suspecţi de furt, depistaţi în scurt timp de poliţişti

            Poliţiştii sătmăreni au depistat marţi, 20 august a.c., 8 persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt, reuşind să recupereze în mare parte bunurile ce au fost sustrase.

            Spre exemplu, poliţiştii  Secţiei 3 Satu Mare Poliţie Rurală, împreună cu jandarmi şi poliţişti ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, au organizat marţi o amplă acţiune în mai multe cartiere din localităţile Dorolţ, Atea şi Dara. Scopul acestor acţiuni a fost tocmai prevenirea comiterii acestui gen de infracţiuni, îndreptate împotriva patrimoniului cetăţenilor, şi depistarea persoanelor implicate în activităţi infracţionale.

            Au fost legitimate peste 40 de persoane, dintre care 22 au fost sancţionate contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 5.000 lei.

            Au fost găsiţi şi principalii suspecţi în cazul unui furt din locuinţă. Poliţiştii au stabilit că Robert C., de 34 de ani şi Mihai S., de 31 de ani, ambii din Dorolţ, au pătruns în locuinţa unui consătean şi au furat bunuri în valoare totală de 1.800 lei.

            În urma acţiunii poliţiştilor s-a reuşit recuperarea prejudiciului în proporţie de 80%, iar pe numele celor cei doi suspecţi s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

            La Carei, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat suspecţii în cazul unui furt din autoturism. Attila B., de 33 de ani şi Ernestin B., de 27 de ani, ambii din Moftinu Mic, au furat dintr-un autoturism parcat în municipiu, un radio CD player, intenţionând să-l valorifice pentru a face rost de bani. Au fost însă prinşi de poliţişti înainte de a-şi pune planurile în aplicare şi sunt anchetaţi acum pentru fapta comisă.

            Şi poliţiştii Postului Sanislău anchetând un furt dintr-un magazin din localitate, au reuşit în timp scurt să-l identifice pe cel ce a pătruns prin efracţie în incintă şi a sustras ţigări şi sume de bani.

Au fost recuperate bunurile furate şi restituite proprietarei, iar acum poliţiştii verifică dacă Ferencz B., de 32 de ani a mai fost implicat şi în alte furturi.

Dintr-un restaurant din Satu Mare au încercat să fure bunuri şi trei tineri, dintre care doi minori, însă au fost surprinşi în flagrant de patrula de ordine publică şi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare.

P.R., de 17 ani, A. A., de 15 ani şi Vasile M., de 19 ani, toţi din Satu Mare, au încercat în cursul nopţii trecute să pătrundă în restaurant prin forţarea unui geam, însă fapta lor a rămas în stadiu de tentativă, „acţiunea” fiindu-le curmată de intervenţia poliţiştilor.

 

Lasati un comentariu