UDMR-ul face presiuni pentru a repune un penal în fruntea Consiliului Judeţean Harghita

• publicat la: 1 august 2013
UDMR-ul face presiuni pentru a repune un penal în fruntea Consiliului Judeţean Harghita

Am primit la redacţie un Apel semnat de o mulţime de cetăţeni români de etnie maghiară care ne aduc la cunoştinţă o incredibilă acţiune pusă la cale de UDMR, cu caracter penal, de şantaj şi ameninţare la adresa maghiarilor care refuză să participe la acoperirea şi susţinerea unui infractor, Borboly Csaba, putred de bogat, fost preşedinte al Consiliului Județean Harghita. Vom pune la dispoziţia autorităţilor originalul sesizării pe care o publicăm în întregime. Semnatarii şi-au asumat scrisoarea cu un curaj demn de preţuit dar nu le vom publica numele pentru a nu avea de suferit.

Absolut toţi cei care au semnat Apelul adresat ziarului Curentul sunt persoane de etnie maghiară. Cetăţenii care au semnalat faptele de natură penală la care se pretează liderii UDMR beneficiază de protecţie, conform Legii Avertizorului Public, Legea nr. 571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii.
Textul Apelului primit la redacţie este următorul:

“Vrem să anunțăm public că tot personalul medical de la spitalul județean din Miercurea Ciuc este obligat să semneze o listă că îl dorește pe Borboly Csaba să vină înapoi ca președinte la Consiliul Județean Harghita.
Lista a fost scrisă de oameni de la UDMR Ciuc și circulă prin spital de câteva zile, iar dacă nu o semnăm suntem amenințați că ne dă afară!
  Noi nu știm și nici nu ne interesează dacă Borboly a furat sau nu, Justiția și DNA să-și facă munca, dar amenințarea că dacă nu semnăm putem să plecăm acasă nu este ceva normal!
Și la spital nu e singurul loc unde merg cei de la UDMR ca să strângă semnături în așa mod democratic! În toate unităţile publice are loc acest gen de şantaj.
Și presa din Miercurea Ciuc nu spune nimic pentru că e a lui Borboly!
Vi se parte corect?
Miercurea Ciuc, la 1 august.”

Evident nu ni se pare corect şi nu e vorba doar de corectitudine ci de încalcarea flagrantă a legii, o sfidare la adresa bunului simţ şi o formă de şantaj inacceptabilă, tipică unei formaţiuni de tip mafiot care-şi acoperă hoţii şi infractorii prin presiune politică. Avertizorii de integritate joaca un rol crucial în expunerea coruptiei, a fraudei sau a faptelor reprobabile.  În cazul de faţă cetăţenii de origine maghiară, semnatari ai sesizării este evident că îşi asuma riscuri personale foarte mari pentru a proteja binele public, deoarece se pot confrunta cu persecutare sau concediere la locul de muncă şi chiar cu pericole de altă natură, având în vedere extremiştii care mişună prin UDMR.
Statul român prin organele sale legale are cobligaţia să asigure protecţie curajoşilor semnatari ai Apelului ce ne-a parvenit la redacţie.
Borboly Csaba nu este doar un grof tipic al UDMR, cu o avere clădită, conform DNA, prin mijloace necurate ci şi un agitator de seamă al temei aşa zisului Ţinut Secuiesc şi un promotor vehement al pretinsului steag secuiesc. Deşi el nu este secui, ci ungur. Ungur cam hoţoman, şi mort după bani murdari dacă avem în vedere rechizitoriul DNA.

Borboly Csaba – anchetat pentru corupție

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, anchetat pentru fapte de corupţie, nu îşi poate exercita în acest moment funcţia şi în plus se află şi sub interdicţia de a ieşi din ţară. În urmă cu două luni, Borboly Csaba, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA Târgu Mureş, fiind acuzat de mai multe infracţiuni. DNA l-a acuzat pe Borboly Csaba de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă. Alături de Borboly au mai fost reţinuţi atunci consilierul judeţean Palffy Domokos, şeful Direcţiei Drumuri din Consiliului Judeţean, Csiszer Botond Benedek, şi fostul vicepreşedinte al CJ Harghita, Sofalvi Laszlo.
Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, Borboly Csaba a făcut decontări ilegale pentru lucrări de asfaltare, a determinat falsificarea unor documente şi a solicitat returnarea unei părţi din valoarea unui contract de asfaltare, sub formă de sponsorizări. Sponsorizările şi adăpatul din banii publici, româneşti, i-au priit lui Borboly, averea sa sporind constant în decursul anilor,  liderul UDMR fiind proprietar a numeroase terenuri, vreo două case şi multe alte acareturi.

Liderii UDMR ameninţă procurorii DNA invocând “poliţia politică”

Liderii UDMR, solidari ca de obicei cu infractorii lor, au invocat persecuţia etnică, cu ipocrizia tipică ce-i caracterizează. Conform Agerpres, despre cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, reţinut de DNA, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat: “Uniunea este solidară cu Borboly Csaba. Este vorba despre un politician care munceşte de mulţi ani în interesul comunităţii, în calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean, de lider UDMR, pentru bunăstarea şi siguranţa comunităţii din judeţul Harghita. Noi credem în nevinovăţia sa”. Kelemen a mai spus ca reținerea preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly arată ca “Direcţia Naţională Anticorupţie a preluat rolul poliţiei politice”. La fel şi liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, într-un registru extremist a condamnat “intimidarea si amenintarea politica”, respectiv executia politica pe criteriul etnic.

continuarea pe curentul.ro

comentarii

de emil la 2 august 2013 - 14:32

că rmdiszno -adică „uniunea” lui kklemonjuicehungaroring- este solidară cu infractorii şi criminalii condamnaţi e de notorietate de mult timp, fiindcă au tot adus în prim plan tot felul de condamnaţi, inclusiv pentru crime de război, deci nu e necesar să reamintească. Unii au memorie mai bună decât crede liderul rmdiszno, iar la Carei avem exemple care amintesc permanent cu cine e solidară „uniunea” lui legelista si friss kakas.

Lasati un comentariu