Unul din opt IP-uri din România, infectat. Mii de domenii „.ro” compromise

• publicat la: 30 august 2013
Unul din opt IP-uri din România, infectat. Mii de domenii „.ro” compromise

Aproximativ unul din opt IP-uri din România – peste 12,5 la suta – este infectat cu diverse variante de malware, in timp ce 5.678 de domenii „.ro” – circa 1 la suta – au fost compromise in primul semestru al anului.

Centrul National de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetica a intocmit un raport de analiza cu privire la alertele de securitate cibernetica, in care a analizat incidente de natura informatica. Majoritatea acestora implica victime ale unor atacatori care au vizat infectarea unor sisteme informatice cu diverse tipuri de aplicatii malware, pentru constituirea unor retele de top botnet, transmite Mediafax.

Cele peste 5.000 de domenii „.ro” compromise reprezinta mai putin de 1 la suta din totalul acestor domenii. Dintre cele compromise, mai mult de jumatate – 51 la suta – din domenii au suferit atacuri de tip defacement, in timp ce 43 la suta au fost infectate cu diverse variante de malware.

De asemenea, cele mai multe dintre IP-urile infectate sunt de tip rezidential, adica utilizatori de acasă ai calculatoarelor.

In raport se mai arata ca România nu este considerata o ţară generatoare de incidente de securitate cibernetică.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu