Zilele Careiene la final

• publicat la: 12 august 2013
Zilele Careiene la final

Careienii au avut parte timp de mai bine de o săptămână de tot felul de evenimente cultural-artistice,de toate genurile,pentru toate gusturile si vârstele.

Numai in ultimele două zile,sâmbătă şi duminică,expoziţia de arme de la Castel a fost vizitată de 447 de curioşi iar cea Castellum de 1513.

Careienii  cu copii dar  nu numai ,au avut posibilitatea să  se distreze la maşinuţe,la tras cu arcul,la face-painting sau alte aparate aflate in parcul de distracţii din spatele grajdurilor din parc.

Pe parcursul  celor două zile de distractie,am stat de vorba cu câţiva careieni prezenti in incinta parcului pentru a afla opinia lor  in ce priveste manifestările dedicate zilelor oraşului.

Astfel,Valeria  si Stefan Asztalos consideră că e relaxant să vină la această sărbătoare,sunt multumiti de organizare si apreciază că sunt mai multe chioşcuri cu mâncare in detrimentul celor cu produse industriale dar ar fi dorit să găsească si ceva suveniruri.

Janos consideră că “totul este foarte slab,sunt prea putini artisti de renume.E mai bine că organizarea s-a făcut in parc deoarece este mai mult loc pentru oameni.”

Roşu Adrian si Marcu George sunt de părere că “produsele puse la vânzare la tarabe sunt foarte scumpe,mese si bănci prea putine la terase,este aglomeratie si mult praf si foarte proastă organizare faţă de anii trecuti.

Bogdan,sosit din  tabara Asociatiei Werding Hoffman,a  venit in fata scenei ca sa asculte concertele. ,,Ne place mult aici in parc,e frumos,la fel si muzica,Alexandra Ungureanu si Crush is foarte faini”.

Vatca Alexandru: “este  aglomeratie mare intr-un spatiu mic,mai ales pentru publicul din faţa scenei.A  fost mult mai bine si mai plăcut in anii trecuti.Era mai bine dacă se făceau 2 scene separate pentru a se impărţi publicul după preferintele fiecăruia.

Un  grup de tineri ce stăteau in jurul fântânii arteziene,cânta foarte frumos melodii mai noi si mai vechi,cu entuziasmul  specific tinereţii.Nu au fost prea incântati de  programul artistic deoarece considera că  ,,muzica a fost mai slabă ca în anii trecuţi, a fost numai ,,bîţ,bîţ,dance sau ce o fi…nu a fost muzică melodioasă. Formatia Desperado a fost cea care ne- plăcut,genul lor muzical pe care-l interpretează si shouw-l pe care l-au făcut.Si trupa Bon Bon au avut câteva piese faine.Am dori să vină trupe străine ca Guns&Roses,ACDC,Bon Jovi,ar fi tare fain…Ne plac trupele mai vechi,consacrate si bune ca Vama,Voltaj(ce frumos a fost anul trecut la Voltaj),Holograf,Taxi,mai mult rock,că asta ne place.Si trupe careiene ca  Endless Fear.Era mai bine când era in oraş sărbătoarea”.

Alexandra Turcaş a sugerat ca pentru altă ediţie a zilelor municipiului, să danseze domniţe şi cavaleri in faţa castelului ,,stiu că este si o trupă de teatru cu tineri ,ei ar fi potriviti să pună in scenă o piesă de teatru in faţa castelului si să danseze apoi.”

Stefan Ciorhan e de părere că  ,,e ok cu noua locatie.Parcul e mai răcoros.Mi se pare că parcul  tine protecţia impotriva poluării fonice,mi se pare că e un efect benefic.E bine că a rămas tribuna dar ar mai fi nevoie de incă una dacă se vor tine manifestările tot aici. Faţă de anul trecut parcă da a fost mai …palidă.Mi-au lipsit  parade  cu toate evenimentele de atunci.

Dacă la concertele de folclor nu a fost inghesuială,atmosfera a fost de-a dreptul incendiară la  cele ale formaţiilor  venite cu prilejul zilelor oraşului,culminând cu recitalul lui Alex Velea din ultima seară.

Focurile de artificii  au incheiat  sezonul de distracţii al verii careiene  2013.

comentarii

de Ocean la 13 august 2013 - 08:22

D-mn Primar a studiat Istoria Romana. Poporul are nevoie de : Piine si circ. A reusit aceasta performanta. Dar oare cu citi bani cheltuiti? In anul 1996 a fost prima editie a zilelor Careiene, tot sub indrumarea lui, D-mn Primar Kovacs. Tot in locatia respectiva. Ce sa cred aceasta sa fie si ultima , daca tot in acea locatie sa desfasurat?

de sisu la 13 august 2013 - 09:00

Guns&Roses,ACDC,Bon Jovi sunt cu adevarat trupe,insa nu cred ca stie lumea ce preturi au ptr.un concert.Nu isi permite consiliul local sa arunce sute de mii de euro pe asa ceva…totusi Careiul nu e un oras prea mare.

de cititortrist la 13 august 2013 - 09:25

pe vremuri aveam un parc dendrologic de invidiat,acum avem o curte cu copaci in jurul unui grajd.nimic nu e de necalcat in picioare pentru cei din primarie porniti pe agoniseala

Lasati un comentariu