Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

• publicat la: 4 septembrie 2013
Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

Poliţiştii rutieri, acţionând marţi, în întreg judeţul pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, au sancţionat încălcările normelor rutiere, întocmind 4 dosare penale şi reţinând alte 4 permise de conducere.

            Spre exemplu, poliţiştii Biroului Rutier din Carei, l-au oprit în trafic pe Antal C., de 54 de ani, care conducea un moped. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul consumase alcool, având o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            Pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

            Tot un moped a condus şi Levente S., din Sanislău, deşi nu deţinea permis de conducere de nicio categorie.  Şoferul a fost oprit de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti pe DJ 196 B, în localitatea Ciumeşti, şi este anchetat acum pentru conducere fără permis.

            Şi poliţiştii Secţiei 3 Satu Mare Poliţie Rurală, acţionând pentru supravegherea şi controlul traficului, l-au depistat pe Zoltan B., de 25 de ani, ce conducea un autovehicul neînmatriculat. În urma verificărilor a rezultat că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie expirase din luna aprilie a.c.

            Trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice au reţinut poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş în sarcina unui şofer de 25 de ani, din localitate. Marţi seara, după ora 20.00, autovehiculul condus de Nelu F. a fost oprit de echipajele rutiere pe Strada Victoriei din Negreşti Oaş, în urma verificărilor constatându-se că tânărul nu figura ca posesor de permis de conducere. Mai mult, numerele de înmatriculare ale autovehiculului erau false şi aparţineau unei alte maşini, radiate din circulaţie în decembrie 2010.

            În sarcina conducătorului auto s-a reţinut comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu numere false şi fără a deţine permis de conducere.

Lasati un comentariu